Förarbyte i Norrköping

Maria Kleringer tar över rollen som ansvarig för Frontits verksamhet i Norrköping. Hon ersätter Gunilla Zandin som valt att flytta utomlands. Den nya Frontitchefen kommer närmast från Aregab, där hon varit enhetschef för deras område verksamhetsstyrning och har även lång erfarenhet inom branschen.

Maria Kleringer
Maria Kleringer.

– Att valet föll på Maria grundar sig på hennes breda kompetens inom de områden som vi arbetar med, samt hennes långa erfarenhet. Att hon nu är ombord hos oss är verkligen en tillgång, både då hon är väletablerad i branschen men också i vårt ledningsarbete och utveckling framåt, säger Anneli Angeling, vd på Frontit.

– Det målstyrda ledarskapet och den familjära känslan var det som var avgörande för mig när valet föll på Frontit. Jag ser fram emot att få arbeta med alla fantastiska kollegor och framför allt att hjälpa våra kunder i Östergötland med projekt-, kvalitet- samt verksamhetsstyrningsfrågor. Eftersom jag är född östgöte så ser jag också fram emot att äntligen få jobba på hemmaplan igen, säger Maria Kleringer.

Byter Telenors IoT mot Microsofts moln

Charlotte Waldemarson
Charlotte Waldemarson.

Charlotte Waldemarson lämnar IoT-gänget Telenor Connexion för Microsoft. Där kommer hon att jobba med försäljning och affärsutveckling av applikationer och lösningar förknippade med Azure, samt med hybrida molnlösningar. Framför allt handlar det om att hjälpa kunderna med strategier när de ska välja infrastruktur och mjukvara som berör IoT, affärssystem eller beräkningskluster.

– Det som lockade med tjänsten var möjligheten att få samla erfarenheter från tidigare positioner tillsammans med Microsofts produktportfölj, för att kunna erbjuda svenska företag nya möjligheter och bästa möjliga stöd i deras digitaliseringsresa, säger Charlotte Waldemarson, som utöver Telenor Connexion har ett förflutet på Interoute, Epicor och HP.

Logisk utveckling

Martin Nilsson
Martin Nilsson.

Martin Nilsson, tidigare teknikchef på Benify, blir Lundalogiks nya utvecklingschef. Hans uppdrag blir att skapa en utvecklingsavdelning som är redo för snabb tillväxt. det skånska crm-bolagets mål är att växa med minst 20 procent per år via ökad försäljning och uppköp. Den tidigare utvecklingschefen och teknikchefen Martin Berg tar nu ett helhetsansvar för tekniken.

– Min uppgift på Lundalogik är tydlig: Att öka skalbarheten och se till att vi är redo för snabb tillväxt på flera orter. Vi har både förmågan och ambitionen att växa fort och det är då min erfarenhet kan tillföra värde, säger Martin Nilsson.

– Kravspecen var inte enkel att uppfylla men Martin har precis den förmåga och inställning som vi vill ha. Han har bevisat sig gång på gång genom sin karriär och det här är en topprekrytering, säger Lundalogiks vd Erik Syrén, som har träffat 30 kandidater under året.

Säkrar upp ny expert

Säkerhetskonsulten Everdon fortsätter att plocka in experter. Marcus Holmgren är det senaste namnet. Hans expertis ligger främst inom SOC, security operations center och c-sirt, computer security incident response team. Han ansluter närmast från 2Secure, där han varit it-säkerhetskonsult.

– I min roll som vd i Everdon Security är jag idag väldigt stolt att presentera Marcus Holmgren. Han kommer att med sin breda erfarenhet inom säkerhetsområdet, öka vår leveranskapacitet av cybersäkerhetslösningar, från it-forensiska utredningar, säkerhetsrevisioner och preventiva undersökningar hos våra kunder, säger Everdons vd Per-Olov Humla.

Byter HiQ mot Bybrick

Daniel Nordin
Daniel Nordin.

Daniel Nordin blir ny försäljningsansvarig för konsultbolaget Bybrick Management. Hans främsta uppdrag blir att stärka och samordna bolagets försäljningsarbete. Daniel Nordin har lång erfarenhet från roller inom försäljning samt ledning i it-branschen och kommer närmast från HiQ där han var gruppchef och key account manager.

– Bybrick Management befinner sig i en positiv och spännande tillväxtfas. Jag tror på enkelhet och ärlighet i dom relationer vi bygger med kunder och kollegor. Jag ser fram emot att utveckla befintliga kundrelationer, söka nya och bygga det bolag som vi själva skulle vilja arbeta med, säger han.