Banden mellan Microsofts och Adobes produkter blir starkare. Partnerskapet mellan företagen stärks med nya integrationer för att än mer effektivisera kundernas produktivitet på arbetsplatsen, skriver IDG News.

Läs också: Här kommer Slack-dödaren från bolaget bakom Trello och Hipchat

I och med det nya samarbetet är Adobes plattform för e-signaturer valet framför andra för Microsofts produkter Office 365 och kundvårdssystemet Dynamics. Det betyder potentiell tillgång till 100 miljoner användarkonton för Adobe. Andra integrationer som tillkommer är mellan Sign och Microsofts verktyg för arbetsflöden Flow, One Cloud molnlagring för dokumenthantering och Slack-konkurrenten Teams.

Enligt ett gemensamt uttalande ska beslutet att knyta plattformarna närmare varandra göra processen kring elektroniska signaturer enklare. Användare i Teams ska via en app kunna skicka iväg dokument för signatur, samtidigt som en bot sköter hantering av dokumenten och spårar dem. I samma veva bygger de också ihop meddelandetjänsten från Microsoft med Adobes mjukvaruserie Creative cloud samt deras bildtjänst. Målsättningen är att ge snabbare feedback och stärka Microsofts tjänst Teams. Särskilt utifrån att konkurrenterna gör vad de kan för att hålla undan från Microsoft, framför allt då Slack och Atlassian.

Läs också: Därför är Amazon sugna på att lägga miljarder på Slack

Ett utökat samarbete behöver inte betyda att fler kunder lockas till plattformarna säger analytikern Raul Castanon Martinez från 451 Research. Men tillskotten är positiva för de som redan anslutit sig, användningsområdena blir fler och det kan göra att kunderna håller sig kvar säger han. Partnerskapet är visserligen något bra för Microsoft, men ger dem nödvändigtvis inte några fördelar gentemot konkurrenterna. De ligger fortfarande på efterkälken och har en del att hämta igen jämfört med Slack och deras tredjepartsintegrationer.