Den sydkoreanska telefonjätten vill nog inget hellre än att lägga förra årets stora batteriskandal bakom sig. Och med nya flaggskeppet Galaxy Note 8 ser det ut att gå vägen. Förbeställningarna har med råge gått om föregångarens och olycksbarnet Galaxy Note 7, skriver Reuters.

Samsung har investerat både pengar och säkerligen en hel del av sin heder för att behålla sin dominans på smartphone-marknaden. Särskilt med tanke på dagens stora händelse – Apple väntas i kväll svensk tid lansera en ny Iphone. Försäljningen av Note 8 börjar på fredag.

Men många är det som redan beställt den nya telefonen. Närmare bestämt har 650 000 förbeställningar kommit in från 40 länder, på fem dagar. Det är 2,5 gånger fler än när Note 7 släpptes. Något som den ansvarige för mobildivisionen, DJ Koh, ser som mycket uppmuntrande.

Läs ocksåSex coola företagsprylar från IFA-mässan i Berlin

Skandalen kring de exploderande telefonerna blev ett faktum någon gång under sensommaren 2016. På grund av ett fel i batteriet överhettades telefonen och kunde börja brinna eller explodera. Den förbjöds på flygplan och i oktober samma år drog Samsung tillbaka telefonen från marknaden. Hela fiaskot ska ha kostat företaget minst 150 miljarder kronor i uteblivna intäkter.