Elektronikjätten Samsung presenterar ett par stora nyheter för att växla upp sin satsning på fordonsindustrin. De har lanserat Samsung Automotive Innovation Fund, en fond på 300 miljoner dollar som backa upp startups som arbetar inom den här sektorn. Som en första investering inom ramen för den här fonden har de gått in med 90 miljoner dollar i TTTEch, ett österrikiskt företag som utvecklar plattformar och säkerhetsmjukvara för uppkopplade bilar.

Det här skriver nyhetssajten Techchrunch.

Läs mer: 60 miljoner skäl till att it-jättarna vill in i bilindustrin

Samsung har också presenterat ett strategiskt initiativ för att utveckla teknik för uppkopplade bilar med teknikbolaget Harman som de förvärvade för snart ett år sedan.

– Under den här perioden då fordonsindustrin är inne i en extraordinär förändring, så tycker vi det är väldigt spännande att spela en ledande roll genom att stödja och forma framtiden för smartare och uppkopplade bilar, säger Young Sohn, strategichef på Samsung i ett uttalande.

Läs mer: Fler än hälften nobbar självkörande bilar – ”branschen underskattar oron”

Computer Sweden har tidigare skrivit om hur it-jättar som Intel, Microsoft, Google och Apple storsatsar på fordonsindustrin just nu. Detta eftersom bilen allt mer tar formen av en it-produkt. Produktionen av uppkopplade bilar väntas öka med nästan 800 procent mellan åren 2015 och 2020, enligt analysföretaget Gartner.