Soluno BC tar in ny ordförande

Det nyfusionerade bolaget Soluno BC, som tidigare i år slogs ihop av Solus BC och Uno Telefoni, tar in Patrik Sörqvist som ny styrelseordförande. Ambitionen är att fortsätta den internationella expansionen. I den expansionen får Patrik Sörqvist en nyckelroll med sitt kontaktnät och sina erfarenheter från industrin. Det skriver bolaget om sin rekrytering, som tidigare bland annat varit chef för Mitels moln i Europa samt vd på Telepo.

– Via SEB Private Equitys globala och lokala nätverk har vi sökt efter lämpliga oberoende styrelsemedlemmar som kan hjälpa Soluno att växa internationellt och på hemmaplan. Resultatet blev två personer, som båda har ett förflutet inom Telepo/Mitel. Sedan tidigare har vi Olle Hillström i styrelsen och nu får vi Patrik Sörqvist som ordförande. Vi är övertygade om att bolaget med hjälp av dem kommer att kunna ta nästa steg efter sammanslagningen av Solus och Uno, säger Gustav Ecorcheville, med titeln Investment Director på SEB Private Equity.

Patrik Sörqvist.

– Jag är exalterad över möjligheten att få arbeta med Soluno. De har ett fantastiskt team och har ett tilltalande erbjudande inom Cloud PBX, som hjälper olika företag både i Sverige och utomlands att kommunicera effektivt. Jag imponerades av Solus och Uno var för sig redan före sammanslagningen, speciellt av hur bra de lyckades anpassa sina positioner på marknaden när den gick från early adopter-fasen till att bli en mogen marknad, säger Patrik Sörqvist.

AI-expert byter HiQ mot Inuse

Maria Idebro går in som vice regionchef på Inuse i Stockholm. Hon säger att hennes främsta uppdrag där blir att rekrytera ux:are och service designers. Inuse plan är att Stockholmsverksamheten ska växa de kommande åren. 

Maria Idebro

– Det ska bli superspännande att börja på Inuse. Att få vara på ett företag där det finns så otroligt mycket kompetens kring användarupplevelse och kommunikation. Det är ju precis det som jag tycker är så roligt och viktigt: samspelet mellan mänskligt beteende och digital design, säger hon.

Maria Idebro kommer närmast från HiQ, där hon varit i tio år, de två sista som gruppchef och key account manager.

– Jag har haft ett öga på Inuse ända sen en Inuse-konsult klev in i det projekt jag jobbade i på Scania för 13 år sedan och började prata om effektstyrning. Vilken ögonöppnare! Att rekrytera blir så klart en stor utmaning som marknaden ser ut nu men jag ser fram emot den. Jag hoppas på att kunna anställa min första ux:are så snart som möjligt.

Han ska leda Ericsson i Nordamerika

Ericsson har utsett Niklas Heuveldop till chef för marknadsområde Nordamerika, från och med den 12 september. Vid sidan av sin roll som strategichef och chef för funktionen Technology & Emerging Business har Heuveldop även sedan i maj 2017 varit tillförordnad chef för marknadsområde Nordamerika. Nu permanentas rolen, som innebär att leda en organisation med 11 500 medarbetare som förser kunder i USA och Kanada med teknik och tjänster. Han kommer tills vidare även att vara tillförordnad strategichef och chef för funktionen Technology & Emerging Business.

– Det är en otroligt spännande marknad att jobba med, med ledande innovation och enorm skala. Vi har lyckats etablera unika partnerskap med våra kunder i Nordamerika, vilket gör det möjligt för oss att tillsammans utforska möjligheterna med ny teknik på en av de mest konkurrensutsatta marknaderna i världen. Jag ser fram emot att fortsätta jobba tillsammans med våra kunder när de nu ökar takten i sin digitala transformation på väg mot 5g och sakernas internet, säger Niklas Heuveldop.

– Niklas har jobbat hårt för att sätta kunderna främst i Nordamerika under de senaste månaderna som tillförordnad chef för marknadsområdet. Tillsammans har vi beslutat att det bästa för våra kunder och medarbetare är att göra hans roll där permanent, säger Ericssons koncernchef och vd Börje Ekholm.

Qmatic plockar från Tobii

Svenska Qmatic har rekryterat Oskar Fajerson som ansvarig för Emea- och Apac-regionerna. Han har de senaste åtta åren haft en liknande roll på Tobii. Robert Ekström, vd på Qmatic, ser Oskar Fajerson som en nyckelperson i företagets framtida resa.

Oskar Fajerson

– Jag är mycket glad över att få med Oskar Fajerson i vårt team. Hans erfarenhet av att leda snabbväxande organisationer såväl som hans internationella framgångar av att expandera genom partnerskap, kommer bli en stor tillgång då vi tar oss an den enorma affärspotential vi ser i Emea- och Apac-regionerna, säger han.

– Att få möjligheten att hjälpa Qmatics kunder att årligen koppla ihop två miljarder människor över hela världen med den service de behöver på ett tidseffektivt sätt är en spännande utmaning, säger Oskar Fajerson, som tillträder sin tjänst den 1 november.

Fishbraingrundare till Varvet

Digitalbyrån Varvet storsatsar inom design och anställer Jens Lindman som designchef. Han har tidigare grundat och varit chefsdesigner på världens största sociala nätverk för sportfiskare, Fishbrain.

– Vi har sedan starten hjälpt företag förändra genom teknisk kärnkompetens och nu ska vi utvecklas genom ett större fokus på att bygga rätt saker. Jens kommer leda vår satsning inom design. Hans stora erfarenhet kring att utifrån ett identifierat problem och bygga upp ett internationellt företag från grunden innebär att vi adderar ytterligare spetskompetens till vårt designteam, säger Jon Kindell, partner på Varvet.

Jens Lindman

– Fishbrain är en framgångssaga som jag älskar att jag har fått vara med och skriva. Jag är övertygad om att Fishbrain blir en global succé, men efter åtta år vill jag börja på ett nytt kapitel. Utbudet av digitala tjänster och produkter ökar lavinartat och de som löser problem genom digital strategi och ux-design blir de stora vinnarna. Jag ser fram emot att hjälpa fler företag med att lösa sina problem, säger Jens Lindman om sitt nya uppdrag.