För att lyckas ta dig vidare till nästa nivå måste du visa vad du kan vid sidan av din tekniska kompetens. Vår systersajt CIO.com har listat åtta tips för att det ska gå vägen.

1. Se till att skaffa dig affärskompetens

Visst är det skönt inne i it-bubblan men nu måste du ge dig ut ur den och förstå affären utanför.

– Att leda it handlar om så mycket mer än teknik – du måste verkligen förstå hur affären fungerar, vilka nyckeltal som ledningen bryr sig om och hur ditt projekt påverkar de nyckeltalen, säger Gerrard Rutter, cio på Atlassian.

Du måste också förstå hur du kommunicerar kostnaden för it-projekten till verksamheten – hur de går i linje med affärsmålen. Om din affärskompetens är lite rostig så är Gerrard Rutters råd att du tar kurser i marknadsföring, redovisning och entreprenörskap till att börja med.

Läs också: Så landar du ett jobb i framtidssektorn. ”Köp en Raspberry Pi och börja lek”

2. Lär av andra bra chefer

Fundera över hur riktigt duktiga chefer gör. Du behöver inte kopiera eller imitera andra, men lista ut vilka kvaliteter de har som gör dem framgångsrika.

– Titta på hur duktiga chefer framför sina idéer och använd dig av det i ditt eget arbete, säger John Creason, cto på Smartsheet.

På samma sätt kan du titta på hur chefer som inte lyckas så bra och förstå hur du inte ska agera om du tar dig till företagsledningen.

3. Bredda dina erfarenheter

Som cio eller cto måste du förstå hur it-strategier påverkar andra avdelningar och affärsmålen. Ett sätt att lyckas med det är att ha erfarenhet från olika typer av företag.

Då kan det vara bra att byta jobb med jämna mellanrum, föreslår Gerrard Rutter. Bara inte så ofta så det gör att du verkar oberäknelig eller så att du aldrig hinner lära dig något på allvar.

– Jag brukar titta efter personer som har varit tre till fem år på olika jobb. Det första året är det svårt att bli produktiv på allvar för att det är så mycket du måste lära dig, men stannar du för länge får du inga nya utmaningar, säger han.

Men det finns ett undantag enligt Gerrard Rutter – och det är om ditt drömjobb dyker upp. Då ska du inte vara rädd att byta jobb även om du inte hunnit vara så länge på det nuvarande jobbet. Bara du inte gör en vana av det förmanar han.

4 Gör lärandet till en vana 

Olika examen och certifieringar stärker ditt cv men det räcker inte att stanna där.

– Gör lärandet till en vana. De bästa universiteten i världen lägger upp innehåll online. Om du är verkligt intresserad så kan du hitta mängder av källor till nya insikter och perspektiv, säger John Creason.

Och se till att hitta sådant som du är nyfiken på inom områden där du vill bredda ditt kunnande – det kommer att märkas i ditt arbete.

5. Vänta inte på att någon ska upptäcka dig

Om du verkligen vill klättra på chefsstegen så är det sämsta du kan göra att vänta på att någon ska erbjuda dig en chefsroll. Se i stället till att visa prov på ledarskap redan i din nuvarande roll utan att kliva över dina befogenheter.

Hittar du möjligheter att ta initiativ och ge dig iväg utanför din bekvämlighetszon så kan det ge en bild av dig som en naturlig ledare. Om du däremot väntar på att någon annan ska erbjuda dig en chefsroll så diskvalificerar du dig själv, anser John Creason.

– Om du upptäcker ett problem så se till att du har några förslag till lösningar innan du pekar ut det. Lär dig hur du ställer frågor, se till att du är den som får igång den rätta sortens samtal. Och gör det utan att bry dig om vem som får tacken för det. Människor kommer att upptäcka att det blir mer gjort när du är med – den sortens ledarskap märks, säger han.

6. Var beredd att skifta fokus

En av de allra största utmaningarna när du klättrar uppåt på chefsstegen är ditt förhållande till olika initiativ och strategier.

– Du går från att utföra någon annans strategi till att definiera och övervaka din egen strategi. Övergången till exekutiv nivå innebär att du sitter vid samma bord som de andra verksamhetscheferna och spelar en mycket större roll i företagets strategi. Även om din tekniska kompetens är avgörande är det inte längre viktigast för att lyckas, säger Ed Addario, cto på Currencycloud.

Du måste kunna kommunicera med de andra intressenterna, ta initiativ till nya idéer och kunna utföra din strategi effektivt. Det kräver social kompetens, ledarskapsförmåga och en begåvning för att inspirera ett helt team konstaterar han.

Läs också: 11 tips för dig som är för blyg för att nätverka

7. Visa att du är pålitlig

Trovärdighet och pålitlighet är kvaliteter som är viktiga ingredienser om du ska ta dig vidare upp till ledningen.

– Det är avgörande att du tar ansvar både för företagets framgångar och misslyckanden, säger Ed Addario.

– Börja med det redan från första dagen på din karriär.

Om du tar ansvar för misstag så kommer du att sticka ut bland dem som siktar uppåt i karriären.

8. Lär dig hantera internpolitiken

It-avdelningen ses ofta som väldigt rationell – att besluten tas efter mycket grundlig utvärdering. Men enligt Gerrard Rutter är det betydligt mycket mer känslor och internpolitik inblandat än man kanske tror.

– Jag har träffat mycket talangfulla personer inom it som inte velat göra karriär för att de inte har lust att ta sig an internpolitiken.

För att hantera det gäller det att lära sig att balanser sin tekniska kompetens med mer mjuk kompetens – då kan du nå ända till företagsledningen.