Amazons nya smarta högtalare Echo Show kan inte längre spela videor från Youtube eftersom Google stoppat stödet för enheten. Det här har lett till en infekterad strid mellan de båda teknikjättarna, skriver nyhetsbyrån Reuters.

I ett uttalande uppger Amazon att ”Google har valt att inte längre göra Youtube tillgängligt på Echo Show, utan förklaring och utan att meddela kunderna. Det finns ingen teknisk orsak som ligger bakom det här beslutet, och det är en besvikelse för båda företagens kunder”.

Läs mer: Så kan Amazon utmana Cisco på videokonferenser med nya Echo Show

Google och moderbolaget Alphabet som äger Youtube säger istället att det här inte kan ha kommit som någon överraskning:

”Vi har förhandlat med Amazon under en lång tid, arbetat för att nå en överenskommelse som ska förse kunder med båda plattformar med en fantastisk upplevelse”. ”Amazons implementering av Youtube på Echo Show strider mot våra användarvillkor, och skapar en trasig användarupplevelse. Vi hoppas kunna nå en överenskommelse och lösa de här frågorna inom kort”.

Läs mer: "2017 går till historien som året då vi glatt bjöd in storebror i vardagsrummet"

Enligt Reuters är det inte klart hur många användare som drabbas. Amazon började sälja Echo Show, som innefattar pekskärm och rösttjänster, så sent som i juni – men enligt siffror från undersökningsföretaget eMarketer har Echo-enheterna överträffat Googles smarta högtalare Google Home.