Byter Schneider mot System Verification

Testkonsultbolaget System Verification har rekryterat Hanna Olsson som ny finanschef. Hon ersätter Agneta Larsson, som efter fem år lämnar tjänsten och tar plats i bolagets styrelse.

Hanna Olsson
Hanna Olsson.

Den nya finanschefen kommer närmast från Schneider Electric där hon haft rollen som Finance Business Partner inom Nordic Baltic Zone.Dessförinnan arbetade Hanna Olsson på Deloitte som revisor för bolag inom en rad olika branscher.

– System Verification är ett spännande bolag med höga ambitioner och en attraktiv företagskultur, som jag är stolt över att få blir del av. Jag ser fram emot att få ta ett helhetsgrepp och bidra med mina erfarenheter, säger hon om det nya uppdraget.

– Vi är väldigt glada över att kunna rekrytera Hanna Olsson till System Verification. Hannas breda kompetens inom såväl redovisning som ekonomistyrning samt erfarenhet av stora förändringsprojekt blir en stor tillgång i vår fortsatta utveckling, säger Hamdija Jusufagic, vd för System Verification.

Hon blir Sigmas Javadrottning

Sigma IT Consulting har valt att införa en ny roll i sin organisationen, business line manager, för att ytterligare utveckla arbetet med kunskapsdelning och kompetenshöjning. Rollen innebär ett nationellt sammanhållande ansvar för ett specifikt område

Annica Sunnman.
Annica Sunnman.

Annica Sunnman, som är konsultchef i Västsverige, har nu utsetts till affärslinjechef för Java. Hennes uppdrag blir att vässa och utveckla Sigmas kompetensområde inom Java och stärka kunderbjudandet. Med detta hoppas Sigma även attrahera talanger som tycker att kompetensutveckling är viktigt samtidigt som det möjliggör fler karriärvägar.

– Jag ser fram emot att börja i rollen och kunna utveckla Javaområdet nationellt. Jag brinner för Java och tycker det är fantastiskt att Sigma väljer att göra den här satsningen. Idag har vi störst verksamhet i Göteborg och nu är det dags att utöka med fler Java-kompetenser i både Malmö och Stockholm, säger hon.

– Sigma är ett kunskapsbolag med många duktiga och vassa medarbetare. Våra konsulter och deras kompetens är vår största tillgång och vi jobbar hela tiden på att utveckla och förbättra oss. Nu när vi inför den nya rollen business line manager visar vi att kompetensutveckling är viktig och otroligt centralt i vår framgångsresa. Vi har de bästa hos oss och vi vet att talang söker talang. Detta vill vi fortsätta med, säger Dan Jonsson, divisionschef för konsultverksamheten.

I dagsläget har Sigma sex affärslinjechefer inom områdena Java, Dotnet, Information Analytics, R&D, Test och Digital Communication.

Han ska sälja Sophos i Norden

Per Söderqvist.
Per Söderqvist.

Säkerhetsföretaget Sophos har utsett Per Söderqvist till titeln team leader sales engineer i Norden och Baltikum. Enligt bolaget får han en viktig roll i bolagets fortsatta expansion i Norden och Baltikum.

– Under de senaste åren har det gått väldigt bra för Sophos vilket gett oss möjlighet att expandera. Vi har också rekryterat och tillsatt flera medarbetare i Sverige som ökar vår närvaro i den här regionen. Pers nya roll är att hjälpa våra partner, säljare och tekniker att utvecklas och arbeta effektivt inom it-säkerhetsområdet, säger Ola Björling, ansvarig för Sophos i Norden och Baltikum.

– Jag har jobbat med it-säkerhet i över tio år och kan konstatera att området är mer aktuellt än någonsin. Sophos lösningar ligger i absolut framkant när det gäller att skydda företag och privatpersoner från de cyberhot som tyvärr har blivit en del av vår vardag. Därför är jag övertygad om att vi har goda möjligheter att flytta fram positionerna ytterligare i Norden och Baltikum, kommenterar Per Söderqvist.

Öresundsprofiler sjösätter fintech-hubb

Joachim Samuelsson, arbetande styrelseordförande på Crunchfish, har tillsammans med bland andra Kenneth Nilsson, vd och koncernchef på Resurs Bank dragit igång hubben Fintech Øresund.

Övriga namn som finns bland initiativtagarna är David Nilsson, grundare och vd på Smart Refill, Victor Sandberg, vd och grundare på Pej och Karsten Deppert, entreprenör och grundare av Collaboration Concepts.

Tanken med den nya hubben är att skapa ett gemensamt forum för lokala fintechaktörer att växa snabbare samt att underlätta uppstart av nya verksamheter inom området. Inledningsvis börjar man med nätverksmöten varannan månad på Mindpark i Helsingborg. När Mindpark öppnar ett nytt kontorshotell vid Hyllie i Malmö kommer möten även att förläggas där.

– Resurs Bank satsar mycket på innovativ teknologi för att kunna tjäna våra kunder bättre och öppna upp nya affärssegment i marknaden. Vi var till exempel norra Europas första bank med en egen mobile wallet-lösning. För att fortsätta utvecklas snabbt vill vi både bidra till och dra nytta av den innovativa kraft och kompetens som finns inom fintech i Öresundsregionen, säger Kenneth Nilsson, vd och koncernchef på Resurs Bank.

Bannerflow hämtar duo från SF och Skandia

Svenska adtechbolaget Bannerflow gör ytterligare två rekryteringar. Antonia Lindmark får titeln head of insights och Eddie Gustavsson blir marknadschef.

Antonia Lindmark kommer närmast från SF Studios, där hon ansvarade för business intelligence, vilket innebar att tillhandahålla konsument- och marknadsinsikter till ledningsgruppen.

Bannerflow

– Bannerflow är nu i ett läge där det är dags att växla upp insiktsarbetet, identifiera nya möjligheter på marknaden och ytterligare förbättra användarupplevelsen för våra befintliga kunder. Det finns ett enormt värde i att analysera data och insikter för att öka kundtillfredsställelsen och det ska bli otroligt spännande att få utveckla det arbetet tillsammans med resten av teamet, säger Antonia Lindmark.

Eddie Gustavsson har tidigare arbetat på Skandia som digital specialist, vilket innebar att utveckla Skandias digitala marknadsföring och samordna med övriga marknadsföringsaktiviteter.

– Jag hörde talas om Bannerflow redan under min tid på Schibsted. Plattformen gör det möjligt för marknadsförare att ta kontroll över sina digitala reklamkampanjer, så man kan fokusera på att skapa relevanta annonser i de önskvärda formaten och språken, snarare än att lägga otaliga timmar på administrativa uppgifter, säger Eddie Gustavsson.