– Doro är ett teknikbolag som har exponering mot en marknad för åldrande befolkning som vill leva ett mer aktivt liv. Det tycker vi är intressant, säger Rite Ventures medgrundare och vd Christoffer Häggblom till Nyhetsbyrån Direkt.

Han påpekar samtidigt att Doro har haft en del problem i verksamheten den senaste tiden.

– Vi hoppas bolaget får ordning på de operativa utmaningar man haft de senaste åren. Klarar man av det, så tror vi det finns potential framgent, säger han.

Under 2016 och 2017 påverkades Doros affärsområde Doro Care negativt av att ett överklagande i en SKL-upphandling gjorde att kunderna avvaktade med sina beställningar, vilket bland annat bidrog till vinstvarningar från Doro.

Läs också: Adjö, Windows Phone! Bill Gates har börjat köra Android

Samtidigt har Doro sedan en tid tillbaka sett vikande försäljning i regionen USA/Kanada, som bolaget förklarar med rådande produkterbjudande och en koncentrerad kundstruktur - en situation som Doros relativt nye vd Robert Puskaric arbetar med för att åtgärda.

Rite Ventures har, i kombination med Peter Lindell, seglat upp som storägare i Doro efter att på torsdagen i förra veckan ha flaggat för ett innehav om drygt 2,2 miljoner aktier, motsvarande 9,3 procent av kapitalet och rösterna i Doro. Ägarandelen vid halvårsskiftet var högst begränsad och inte känt inte några större kretsar.

Är ni nöjda med storleken på ert ägande?
– Vi är nöjda med det. Vi vill vara en betydande ägare, säger Christoffer Häggblom utan att vilja kommentera om Rite Ventures ska köpa mer aktier i Doro.

Är ni långsiktiga ägare i Doro?
– Det är vår ambition.

Vi ni ha en plats i Doros styrelse?
– Det viktigaste för oss är att bolaget har en välfungerande och kompetent styrelse. Om någon av oss är en del av den är sekundärt. Det beror på från fall till fall om det är lämpligt.

Läs också: Kinesisk elektronikjätte sägs vara på väg att återuppliva Palm Pilot

I detta fall, då?
– Det får framtiden utvisa, säger Christoffer Häggblom.

Rite Ventures har flera innehav i Finland, men gick i början av 2016 in i svenska Qliro och har även varit större ägare i mobilspelsbolaget G5 Entertainment.

Nyhetsbyrån Direkt