Alfa Laval, som har nästan 15 000 anställda i 58 länder, uppger i ett pressmeddelande att de satsar på ett nytt HR-system för att säkra fortsatt global tillväxt och för att ge sina chefer möjlighet att hantera och motivera en växande disparat personalstyrka.

Läs mer: Här är systemen som "aldrig" når upp i molnet

De uppger att skälen till att de valde Workday är för att ”det är ett HR-system som ger en enda källa av fakta för hela verksamheten”, att de får förbättrad säkerhet, att det går snabbare att göra uppdateringar med molnbaserat system, samt att det ger enkel tillgång till data och analys.

– Det här systemet kommer att förenkla det nuvarande systemlandskapet och hjälpa Alfa Laval att få kontroll över personuppgifter, vilket är avgörande för att kraven på allmänna dataskyddskrav uppfylls, säger Peter Baillière, som är personalchef på Alfa Laval.

Läs mer: Uppstickaren: ”Oracle och SAP säljer gamla lösningar med ny marknadsföring”

– Alfa Laval har liknande utmaningar som många andra europeiska företag, de är en snabbt växande organisation med en differentierad personalstyrka med många olika HR-system, vilket leder till problem med dataintegritet och beslutsfattande, säger Mattias Bolander, Nordenchef på Workday. Vårt system hjälper de här organisationerna med en digital transformation.