Slack kommer att börja integrera Oracles tjänster i sin hajpade chattplattform. Det rapporterar Reuters i dag. Samarbetet beskrivs som klar vinst för startupen.

– Vi ser att när de här stora mjukvarubolagen tittar på meddelandeplattformar, då vill de först och främst bli partners med oss, säger Slacks globala utvecklingschef Brad Armstrong till nyhetsbyrån.

Rent praktiskt verkar det som att Oracle kommer att utveckla en serie appar till Slack som kommer att integrera it-jättens affärssystem i verktyget. En anställd ska kunna ställa frågor som ”hur många semesterdagar har jag kvar” och genast få svar från en Oracle-bot som är inkopplad i lönesystemet. Utvecklingen pågår för fullt och de kommer att rullas ut till användarna under det kommande halvåret.

Läs också: Oracle hoppar på AI-tåget – databas ska kunna köra sig själv

Efter att ha spridits hos mindre och mellanstora företag går Slack nu all in på enterprisemarknaden, men konkurrensen är hård. Microsoft Teams, Cisco Spark, Facebook Workplace och Atlassian Stride är bara några av förmågorna som sneglat på uppstickaren och slåss om kunderna.

Där väger ett avtal med ett bolag som Oracle tungt. För it-jätten själv verkar samarbetet handla mycket om att hänga med i tiden.

– Vi måste verkligen omfamna hur världen förändras och omfamna hur folk arbetar, säger Suhas Uliyar som är chef för ai, mobil och botar på Oracle till Reuters.

Läs ocksåMicrosoft pensionerar Skype for Business – alla ska över till Teams

Samarbetet mellan företagen har utvecklats efter att Slack lyckades locka Oracle till sin kundkrets. I dag använder över 30 000 av Oracles anställda Slack.