Panasonic försöker hitta vägar från den hårda priskonkurrensen som råder inom smartphones och andra lågmarginalprodukter inom hemelektronik – genom att satsa på system och komponenter till fordonsindustrin.

Panasonic är redan inne i fordonsindustrin, bland annat som leverantör av batterier till Teslas Model 3.

Nästa steg är ett eget system för självkörande bilar som de har planer på att lansera 2022. Det skriver nyhetsbyrån Reuters. Systemet ska möjliggöra autonom körning i låga och medelhastigheter samt självparkering.

Läs mer: 60 miljoner skäl till att it-jättarna vill in i bilindustrin

Panasonic är knappast ensamma om att satsa på fordonsindustrin som blir allt mer it-intensiv. Till exempel satsar processorjätten Intel för fullt på fordonsindustrin, och genom en allians med bland annat BMW är deras ambition att producera helt självkörande bilar 2021.

Samsung har valt spåret att investera i startups som utvecklar teknik för uppkopplade bilar. 

Shoichi Goto som är chef för sensorteknologi på Panasonics utvecklingsavdelning, säger till Reuters att han är medveten om att de ligger bakom konkurrenterna just nu, men att de har utvecklat viktiga chip med hjälp av sin expertis från tv- och kameraverksamheten, och som kommer att ge dem stora fördelar i framtiden.

Panasonic uppger vidare att de planerar att nästan dubbla sin omsättning som kommer från fordonsindustrin, till 2 500 miljarder yen, vilket motsvarar 180 miljarder kronor, 2022 från de 1300 miljarder yen som de omsatte räkenskapsåret som avslutades i mars 2017.