Tele2 behåller tung landstingsskalp

Sveriges näst största landsting, Västra Götalandsregionen, VGR, väljer Tele2 som leverantör av telefoni och datakommunikation. Affärsvärdet fördelat på två avtal uppgår till cirka 50 miljoner kronor per år och sträcker sig till 2019, med möjlighet till förlängning.

Affären är på sätt och vis en förlängning, då det numera Tele2-ägda TDC sedan många år har varit VGR:s leverantör av telefoni och nätverksprodukter.

VGR är Sveriges näst största landsting. 49 kommuner ingår och totalt har man drygt 50 000 anställda. Från och med 1 oktober ansvarar Tele2 för verksamhetens telefoni och datakommunikation. Det innefattar bland annat växel, konsult- och supporttjänster samt nätverks- och datacenterlösningar.

– Västra Götalandsregionen påverkar livet för över 1,6 miljoner invånare och det känns som ett hedersamt uppdrag att vi får vara med och bidra till samhällsviktiga funktioner för så många människor, säger Pernilla Nissler, affärsområdeschef för företagsmarknaden på Tele2.

Evry får mer e-hälsa...

Konsultbolaget Evry har tecknat ett nytt avtal med E-hälsomyndigheten. Avtalet innebär en fortsatt uppgradering av myndighetens digitala plattform och sträcker sig till och med december 2020, med möjlighet till förlängning på ett år.

Evry står för myndighetens servicedesk och infrastruktur. Uppdraget omfattar även att bygga upp nya smarta digitala arbetsplatser i Kalmar och Stockholm

– Vi är mycket glada över förtroendet och ser fram emot att samarbeta med dem. Att följa med på deras digitala resa inom e-hälsa ska bli mycket spännande. Vi är stolta att få leverera smarta lösningar och kommer att stötta dem till hundra procent för att nå regeringens vision om att Sverige ska vara bäst i världen på e-hälsa år 2025, säger Bengt-Göran Kangas, Evrys chef för offentlig sektor.

… och Episerverpris

Avensia, Bazooka och det numara Evryägda Netrelations tog hem varsitt pris från Episerver Partner Awards under den årliga partnerträffen Epi Partner Close-Up i Stockholm.

E-handelsspecialisten Avensia tog hem priset som Partner of the year, vilket går till “den partner som bäst kombinerar framgångar på marknaden med ett starkt fokus på Episerver”.

Ascender of the year blev Bazooka, som “på kort tid etablerat sig som en högt kvalificerad Episerverpartner”.

Netrelations blev Early adopter of the year och belönadse främst för sin “förmåga att utveckla sin kompetens, inte minst kring Episerver Digital Experience Cloud-erbjudandet”.

– Det finns massor av värdiga pristagare bland våra partners och det är en tuff uppgift att välja ut ett litet fåtal bland alla fina exempel på höga ambitioner och framgångsrika projekt. Hela vårt partnernätverk präglas av en stark vilja att växa tillsammans med oss och bli delaktiga i hur Episervers plattform fortsätter att utvecklas, säger Nils Qvarfordt, försäljningschef på Episerver i Sverige.

Frontit går på bruket

Holmen har tecknat ett ramavtal med konsultbolaget Frontit i Norrköping. Avtalet som gäller it-sidan innefattar främst tjänster inom projektledning.

– Det är mycket glädjande att vi har fått förtroende som ramavtalsleverantör till Holmen och att vi får vara med att bidra till Holmens utveckling. Det är en viktig affär i regionen och ett tecken på att vi är en stabil partner inom projektledning, säger Maria Kleringer, vd för Frontits verksamhet i Norrköping.

Dsolution köper i Norrköping

Dsolution, ett bolag som säljer kontor som tjänst till småföretag, köper Norrköpingsbolaget Magda Digital. De båda företagen konstaterar att man har haft ett väl fungerande samarbete under ett par år, och att ett förvärv därför känns naturligt.

Förvärvet av Magda Digital kommer ungefär ett år efter att Dsolution förvärvade Advit, och även den här gången handlar det om att stärka sig inom it och molntjänster. Arbetet med att införliva Magda Digitals verksamhet i Dsolution påbörjades den 1 oktober.

– Vi är sedan länge Nordens största återförsäljare av Xerox-produkter för dokumenthantering, och har utifrån vår stora kundbas och goda kundrelationer framgångsrikt lyckats bredda vårt erbjudande. Genom förvärvet av Magda Digital ökar vi vår kompetens inom it ytterligare, säger vd Fredrik Snickars.

Bygghemma köper e-handlare

Bygghemma Group köper Vitvaruexperten, som specialiserat sig på vitvaror, men även driver undersajten tvexperten.com. E-handlaren kommer att fortsätta drivas som en egen enhet under den nya ägaren.

Mikael Olander, koncernchef för Bygghemma Group kommenterar förvärvet:

– Jag vill hälsa Vitvaruexperten välkommen till Bygghemma Group. Vitvaruexperten är ett snabbväxande företag med en stark ledning som passar väl med våra förvärvskriterier. Bolaget är ett utmärkt komplement till våra existerande butiker och stärker Bygghemma Groups expertis och erbjudande inom vitvaror avsevärt.

– Vi förstärker våra möjligheter till fortsatt utveckling och tillväxt. Vi är övertygade om att Vitvaruexperten, som en del av Bygghemma Group, kan utvecklas till den ledande aktören inom vitvaror. Det innebär också att vi kommer att skruva upp ambitionsnivån markant, utan att tappa den närhet till kunden som varit en drivande kraft för oss, säger Vitvaruexpertens vd Mikael Hagman.

Bank tar utvecklarhjälp av Academy

Den digitala nischbanken Collector Bank tar hjälp av utbildningsföretaget Academy för att lösa bristen på programmerare. Genom en skräddarsydd utbildning på tolv veckor kommer 15 deltagare att utbildas inom systemutveckling med start i februari.

Utbildningen har fokus på programmering inom back-end, därför söker man deltagare med ett stort tekniskt intresse. Utbildningen börjar 23 februari och sker på Collector Banks huvudkontor i Göteborg.

– Vi vill omdefiniera vad en bank faktiskt är. Innovation och produktutveckling är två väldigt viktiga drivkrafter för oss och vi brukar säga att vi snarare är ett it-företag inom banksektorn. Nu behöver vi fylla på vårt utvecklarteam med fler duktiga talanger men att först hitta och sedan lära upp dessa är tidskrävande. Genom samarbetet med Academy löser vi båda delarna, säger Camilla Dorvall, cio på Collector Bank.

Nu byter Incit namn

Incit skrotar sitt gamla namn och blir nu en fullfjädrad medlem i Aareongruppen.

– Incit går från att vara en lokal aktör till att bli del av något större. Namnbytet signalerar att vi nu till fullo är en del av Aareongruppen. Den internationella koncernen är marknadsledande i Europa när det gäller att skapa lösningar för fastighetsmarknaden. Våra kunder får tillgång till ett större nätverk med mer kompetens, fler digitala tjänster och applikationer, säger Niclas Oddsberg, vd på Aareon Nordic.

Torsten Rau, chef för International Operations inom Aareon Group förklarar att det handlar om mer än ett namnbyte.

– För Incits kunder innebär det tillgång till 1 400 fastighetsexperter och hela Aareongruppens kunskapsbas. Kunden får tillgång till ett bredare utbud av produkter och tjänster. Hela Aareongruppen står redo att stötta kunden med den kunskap som behövs, säger han.