Meg Whitman och HP har kämpat länge med att hitta de två HP-bolagens nya identitet. Nu tar it-jätten ett viktigt symboliskt steg från det gamla mot det nya. Efter 60 år är det nämligen dags att flytta hemifrån.

Två år efter att HP:s delning till HPE och HP Inc väljer bolaget att sälja sitt klassiska huvudkontor i Palo Alto, där bolaget haft sin bas sedan 1957.

Läs också: Nu har HPE till slut blivit av med all mjukvara

Istället kommer man att flytta in i det kontor som byggts för nätverksbolaget Aruba, som köptes upp av HP 2015. Det nya kontorskomplexet i är 23 000 kvadratmeter stort.

Exakt hur många anställda som kommer sitta i Arubakontoret framgår inte, men det är samtidigt klart att inte all Silicon Valley-personal kommer att sitta där. Delar av bolaget kommer även att flytta till redan befintliga kontor i San Jose och Milpitas.

Sedan bolagets delades i två har man hunnit med ett antal stora nedskärningsrundor. I juni 2016 stuvades det om rejält på säljsidan och ett stort antal trotjänare lämnade bolaget. Och så sent som i september kom nästa stora åtgärd, då ungefär 5 000 personer, eller 10 procent av den globala styrkan skulle tas bort före årets slut.

Läs också: Nu vill HP kränga VR till företagen: "tekniken är mogen"

– Under de senaste två åren har vi gjort enorma framsteg mot att bli ett enklare, vitalare och mer fokuserat företag. Jag är glad över att flytta till ett ny innovativ byggnad, som bättre kommer att återspegla vilka HPE är idag och vart vi är på väg framöver, säger HPE:s vd Meg Whitman i en kommentar till Buiness Insider.