Nu har Broadcom lämnat det bud som det spekulerats om på processortillverkaren Qualcomm – och det står klart att de tar fram stora plånboken. Totalt är budet värt 103 miljarder dollar, motsvarande nästan 868 miljarder kronor.

Computer Sweden skrev tidigare i dag om de här uppgifterna. Då talade källor till nyhetsbyrån Reuters om ett bud i intervallet 70 dollar till 80 dollar per aktie. Nu blev det 70 dollar per aktie vilket totalt ger 103 miljarder dollar.

Skulle det sluta med en affär så skulle bli det största teknikförvärvet någonsin, enligt Reuters.

Qualcomm har gjort sig mest kända för att leverera chipp till smartphone-tillverkare som Apple, Samsung och LG. Broadcom har närliggande produkter, medan Qualcomms täcker mobilnäten så täcker Broadcoms wifi och bluetooth.

Läs mer: Tuffa tider för chipptillverkare – försäljningen faller

En sammanslagning av de här båda företagen skulle skapa en jätte på processormarknaden med en sammanslagen omsättning på nästan 200 miljarder dollar.

De analytiker som Reuters talat med är positiva till planerna.
– Det är ett smart drag som skulle göra Broadcom till en riktig it-jätte, säger Daniel Ives, analytiker på GBH Insights.

Inget av företagen har kommenterat uppgifterna.

Qualcomm är sedan tidigare indraget i en juridisk tvist med Apple, om licensvillkor, och Apple överväger att överge deras komponenter i kommande modeller av Iphone, enligt uppgifter.