Corephotonics menar att de kontaktade Apple med en förfrågan om en möjlig allians, men att Apple nobbade det, och sedan införde dubbelkameran självt i sina smartphones. Enligt det israeliska företagets version skröt Apple till och med om att de kunde inkräkta på patent utan att behöva oroa sig. Apples förhandlare ska ha sagt att det skulle ta ”år och miljoner dollar” innan de behöver betala om så skulle vara fallet. Det här skriver nyhetssajten Engadget som också sökt Apple för en kommentar för att ge sin syn på situationen.

Läs mer: Dottern visade upp hans Iphone X på Youtube – pappan fick sparken från Apple

Engadget skriver dock att det här fallet är mer komplicerat än vad det kanske först verkar. Apple har sina egna patent för dubbelkameror, så de har uppenbarligen självt utforskat området. Därmed måste Corephotonics kunna visa att Apple inte skulle kunna ha utvecklat Iphones dubbelkameror på egen hand. Dessutom kan de behöva kunna visa att förhandlingarna verkligen gick till så som de hävdar.

Dock är det klart att Corephotonics var tidigt inne på det här teknikområdet och de har arbetat tillsammans med partners som Samsung Electro-Mechanics och OmniVision.