Hon ska kontrollera Pulsen

Maria Carlsson är ny business controller för Pulsens it-driftsbolag. Därmed ansvarar hon för Pulsen Productions ekonomifunktion och får en viktig roll i arbetet med att genomföra bolagets affärsplan. Målet är att öka omsättningen med ungefär trettio procent per år fram till år 2020. Närmast kommer hon från konfektionsföretaget Eton.

– Förutom gedigen ekonomikunskap tar Maria med sig ett driv och en analytisk förmåga som kommer att vara avgörande när Pulsen Production ska växa. Det handlar inte minst om att förstå affären och på ett strukturerat sätt omvandla visioner och planer till ett konkret genomförande. Här känner vi att Maria har bakgrunden och kompetensen att bli en framgångsfaktor när vi nu satsar på att ta ett stort kliv framåt på marknaden för säker och stabil it-drift, säger Martin Hogmalm, vd för Pulsen Production.

Läs också: ”Gartners spådomar om framtiden gör mig mörkrädd”

– Det finns mycket som lockar med Pulsen. Det är ett välrenommerat familjebolag med tydligt fokus på långsiktighet och tillväxt. Det känns också roligt att få arbeta i en verksamhet där människor och kunskap är en stor och helt avgörande del av erbjudandet. Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Pulsen och få vara med på en resa som har alla förutsättningar att bli både utvecklande och spännande, säger Maria Carlsson.

Apsis plockar produktchef från mjukvarujätten

Alfred Gerum är ny produktchef hos svenskgrundade Apsis, som arbetar med datadriven marknadsföring. Han kommer närmast från posten som produktchef på det amerikanska mjukvarubolaget Infor med 16 000 anställda och en omsättning på närmare 3 miljarder dollar.

– Det är härligt att vara tillbaka i Malmö efter många års pendlande till New York, säger Alfred Gerum.

– Jag är otroligt imponerad över hur Apsis investerar i lösningar, kunder och personal. Det ger oss muskler att utveckla en stark plattform för modern marknadsföring och försäljning.

Anna Elverheim som är Hogias expert
Anna Elverheim på Hogia blir ny ordförande i det nationella forumet för e-fakturor.

Alfred Gerum har också arbetat med produktutveckling i det svenskgrundade affärssystembolaget Intentia, senare känt under namnet Lawson.

Apsis grundare Anders Frankel är mycket nöjd med rekryteringen:

– Alfreds kunnande är ovärderligt när Apsis nu utvecklar den moderna marknadsavdelningens nya verktygslåda. Unga kreatörer och säljare har inte tålamod med svårarbetade system och kräver snabba leveranser av högkvalificerade leads och e-handel i väldefinierade och automatiska processer.
Hogia-expert ny e-fakturaboss

Läs också: Vakna, branschen! Tech är på väg att bli ett skällsord

Hogiaexpert tar över klubban för nationella forum för e-faktura

Anna Elverheim som är Hogias expert inom elektronisk fakturahantering är ny ordförande i det nationella forumet för e-fakturor som drivs av Nätverket för elektroniska affärer.

Forumet arbetar för att främja införandet av e-faktura i Sverige med målsättning om att majoriteten av all fakturering ska ske elektroniskt år 2020.

– Fördelarna med e-faktura är många och det ska vara enkelt att vara digital företagare i Sverige. Under mitt ordförandeskap kommer jag att sätta de små och medelstora företagarnas perspektiv på agendan och att arbeta brett för att skapa rätt förutsättningar för dem att bli elektroniska. Det handlar om en bra it-infrastruktur så att företag kan skicka och ta emot e-fakturor. Men det behövs också stödjande informations- och utbildningsinsatser, berättar Anna Elverheim