Som vi skrev förra veckan har chipptillverkaren Broadcom lagt ett monsterbud på Qualcomm värt motsvarande 868 miljarder kronor. Men nu ser det ut som att affären inte blir av. I alla fall inte än.

Enligt Reuters kommer Qualcomm att avfärda budet. Som källa anger nyhetsbyrån fyra personer som är väl insatta i saken. Qualcomms styrelse ska, enligt dessa, ha träffats under helgen och kommit fram till att de anser budet vara för lågt. Det beskedet kommer troligen även att lämnas officiellt under veckan.

Den främsta orsaken till att budet ska vara på väg att avfärdas är att Qualcomms vd Steven Mollenkopf pratat med aktieägarna, som anser att budnivån 70 dollar per aktie undervärderar bolaget.

Läs också: Här är världens 10 största it-affärer

Broadcoms vd Hock Tan har tidigare sagt att han vill flytta sitt bolag från Singapore till USA, och enligt Reuters är han inte främmande för att dra igång en batalj för att få som han vill om det skulle behövas. Ett annat tänkbart scenario är så klart att Broadcom höjer budet till ytterligare rekordnivåer. Vilket de anonyma källorna gärna påpekar.

Inget av bolagen har velat kommentera Reuters nya uppgifter.