Den här tjänsten går under namnet AWS Secret Region och kommer sex år efter att företaget släppte GovCloud – den första datacentersatsningen riktad till offentlig sektor. Det uppgav företaget i går i en bloggpost. 

Amerikanska nyhetskanalen CNBC skriver att AWS redan 2013 ingick ett samarbete, och det rapporterades i media om att de båda parterna tecknade ett avtal värt 600 miljoner kronor. Det här kontraktet hjälpte AWS sedan en hel del i storföretagssegmentet, och innebar att flera storföretag blev intresserade av deras moln.

Läs mer: Amerikanska militären lämnade spiondata öppet på nätet

I bloggen skriver AWS att de ”blir den första och enda kommersiella molnleverantör att erbjuda ett komplett sortiment av dataklassificering, inklusive oklassificerat, känsligt, hemligt och topphemligt”.

– I dag sätter vi en milstolpe med lanseringen av den nya tjänsten Secret Region. Den amerikanska underrättelsetjänsten kan nu utföra sina uppdrag en gemensam uppsättning verktyg, ett konstant flöde av den senaste tekniken och flexibiliteten att snabbt skala upp med uppdraget, säger Teresa Carlson, chef över AWS verksamhet för den offentliga sektorn.