Efter att Amazon Web Services, AWS, meddelat sina planer på att bygga datacenter i Eskilstuna, Västerås och Katrineholm har spekulationerna tagit rejäl fart om att även e-handelsjätten Amazon är på ingång till Sverige.

Inte minst har det spekulerats kring den tomt på 200 000 kvadratmeter som AWS har köpt i Eskilstuna Logistikpark, och att det skulle kunna vara mer än ett datacenter och även innefatta ett potentiellt jättelager för e-handeln.

Läs också: Nu bekräftar Google sina byggplaner i Dalarna

Den bilden har man hört talas om även på det kommunala bolaget Eskilstuna Logistik och Etablering, men etableringschef Mikael Jonsson avfärdar den som totalt felaktig. Och han låter tämligen övertygad om att det är datacenter som gäller för hela slanten även i de två andra städerna.

– De ska bygga datahallar, det är vi helt säkra på, säger han.

Så ni vet att det inte finns planer på att bygga ett lager?

– I så fall är vi helt upplurade på läktaren. Vi skulle gärna vilja ha det här, men i så fall kommer det i ett senare skede.

Amazon kan så klart fortfarande ha planer på att etablera sin e-handel i Sverige. Bolaget köpte exempelvis nyligen domänen amazon.se, men att Eskilstuna redan under nästa år ska vara e-handelsjättens lagerhubb låter alltså tämligen osannolikt.