Efter att HP delades upp i två delar 2015, så är det HP Enterprise, delen som jobbar med lösningar, molnet, servrar, IoT, mobilt och så vidare, som tagit det mesta av uppmärksamheten.

Symptomatiskt nog har den här veckan handlat om att vd:n för HPE Meg Whitman kommer att sluta sin tjänst. Betydligt tystare var det om HP Inc, bolaget som säljer pc och skrivare, men som levererade en urstark rapport från de här tuffa marknaderna.

Läs mer: Sista sucken för gamla HP – säljer sitt klassiska kontor

HP Inc levererade en omsättning på 13,9 miljarder dollar för fjärde kvartalet, vilket var en uppgång med 11 procent jämfört med motsvarande period förra året. Vinsten landade på 660 miljoner dollar, vilket var en ökning med 29 procent.

Om man enbart tittar på pc så ökade de försäljningen med 13 procent med en vinstmarginal på 3,8 procent – detta på en marknad som totalt sett trampar vatten. Skrivaregruppens omsättning gick upp med sju procent och hade en marginal på 16,6 procent, medan tillbehören ökade med 10 procent.

Läs mer: Nya konsultjätten DXC på plats i HP-huset: ”Nu ska vi växa i Sverige”

– Vårt resultat visar att HP är starkt och blir starkare, kommenterar vd:n Dion Weisler rapporten. Vi växer både på pc och skrivare, och har bred tvåsiffrig tillväxt i alla tre regioner samtidigt som vinsten ökar.

När HPE rapporterade för sitt fjärde kvartal för ett par veckor sedan fick de nöja sig med en tillväxt på 5 procent, vilket innebar en omsättning på 7,8 miljarder dollar.