Coromatic hämtar toppchef från Microsoft...

Microsofts operativa chef Erik Bertman tar från och med årsskiftet över ledarskapet på Coromatic. 

Erik Bertman
Erik Bertman.

– Efter ett intensivt år och arbete med att lägga grunden för förbättrad lönsamhet och tillväxt lämnar Juan Vallejo över koncernchefsrollen och återgår till att vara styrelsemedlem. Eftersom det är av avgörande betydelse för Coromatic att få in en vd och koncernchef som långsiktigt kan vara med och bygga bolaget är vi väldigt glada att Erik har accepterat utmaningen, kommenterar Kurt Håkansson, ordförande i Coromatics styrelse vd-bytet.

Erik Bertman har haft ledande befattningar inom olika internationella bolag. Innan han blev operativ chef på Microsoft i Sverige har han bland annat lett bolagets digitalisering.

– Jag är väldigt glad och stolt över att få leda Coromatic från och med januari. Coromatic har ett grundmurat rykte av att vara en förstklassig leverantör av service och lösningar för verksamhetskritiska anläggningar, säger han.

… som redan har ersättaren klar

Therése Treutiger
Therése Treutiger.

Det blir Therése Treutiger som kliver in som ny vice vd och operativ chef på svenska Microsoft i Sverige. Hon kommer närmast från en roll som försäljningschef för kommuner och myndigheter och har arbetat på Microsoft i närmare tre. Hon tillträder sin nya roll den 1 januari.

– Min roll som försäljningschef på Microsoft har gett mig breda kunskaper och insikter om Microsofts marknad och produkter samt hur vi kan hjälpa våra kunder att digitalisera sin verksamhet.Microsoft befinner sig mitt i en spännande förändringsresa som jag vill fortsätta att driva och vara en del av, säger Therése Treutiger.

Tele2 snor SBAB:s marknadschef

Lukas Krol, som låg bakom SBAB:s plan om att inom ramen för en reklamkampanj fylla Globen med en show om boendeekonomi, lämnar sin roll som marknadschef på SBAB. I februari blir han istället marknadschef på Tele2.

Efter att Tele2 köpte TDC delades marknadsarbetet in i affärsområdena Tele2 Privat, Tele2 Business och Comviq. Det är i rollen som marknadschef för privatmarknaden som Lukas Krol nu kliver in.

– Vi gjorde en ordentlig process där vi har kostat på oss att vara kräsna och varit mer angelägna om att hitta rätt än att vara snabb. Vi sökte efter en person som kunde upprätthålla ambitionen att vara Sveriges modigaste marknadsavdelning och organisation där vi fortsätter att vara ett varumärke som vågar utmana, säger marknadsdirektör Åse Holmberg till Resumé.

Lukas Krol
Lukas Krol med marknadsdirektör Åse Holmberg.

– Min tanke var att vara kvar och vidareutveckla den resa som vi påbörjat. Men när Tele2 hörde av sig så omprövade jag mitt beslut. Vi delar synen på kommunikation och varumärke. Med modig och nytänkande marknadsföring, förklarar Lukas Krol för Resumé varför han lämnar SBAB.

Apsis hämtar vd på Com Hem

Emma Svalin
Emma Svalin.

Emma Svalin blir ny vd på svenska Apsis, som jobbar med datadriven marknadsföring. Hon kommer närmast från Com Hem, där hon ansvarade för Operations. Hon börjar på Apsis nu under november. Hon efterträder Apsis grundare Anders Frankel.

– Apsis har under Anders Frankels ledning satsat på utveckling inom AI, genomfört förvärvet av Innometrics och skapat en helt datadriven plattform för bolags marknadsföring och försäljning. Med detta fina arv och med Emmas långa och relevanta erfarenhet står Apsis väl positionerade inför sin framtida tillväxtresa, säger styrelseordförande Henning Hansen.

– Teknikskiftet från traditionell till datadriven digital marknadsföring går mycket snabbt. Apsis är redan väl positionerade inom Marketing Automation och har en produktutveckling i världsklass. Det borgar för att vi kommer att fortsätta leverera den smartaste plattformen för våra kunder så att de i sin tur kan skapa exceptionella kundupplevelser, säger Emma Svalin.

Han blir ny spektrumkung

Jonas Wessel.
Jonas Wessel.

Den 21 november valdes chefen för Post- och telestyrelsens spektrumavdelning Jonas Wessel till ordförande för Radio Spectrum Policy Group, RSPG.

Det är en grupp som är rådgivande till EU-kommissionen i strategiska frågor som rör hanteringen av radiospektrum. RSPG, som består av representanter från EU-ländernas regleringsmyndigheter, ligger bakom många av de förslag som EU-kommissionen presenterat på spektrumområdet.

– Radiospektrum är en viktig resurs som hanterad på rätt sätt skapar ett dynamiskt innovationsklimat inom EU. Ett exempel är utvecklingen av nästa generations trådlösa tjänster baserade på 5g. En framsynt och aktiv hantering av radiospektrum är avgörande för denna utveckling, säger Jonas Wessel.

Förutom att fortsätta arbetet med att skapa goda förutsättningar för 5g-utveckling kommer RSPG:s arbete under 2018 att präglas av aktiviteter utifrån det kommande EU-regelverket inom elektronisk kommunikation.

Byter Fidesmo mot CRM-konsulterna

Ellinor Rylander.
Ellinor Rylander.

Ellinor Rylander, tidigare pr- och marknadschef på Fidesmo har tagit klivet över till CRM-konsulterna, där hon blir vice vd och marknadschef.

– Vi har länge fört dialog med Ellinor då hon besitter en stark kompetens inom crm och kan äntligen meddela att hon börjat hos oss. Detta är ett steg i vår tillväxtplan och med rekrytering av Ellinor så kommer vi kunna växa oss större och bredda vårt erbjudande gentemot våra kunder, säger Kathrine Hogseth, vd på CRM-konsulterna.

Ellinor Rylander ska främst jobba med strategiska beslut inom ledning, kommunikation samt driva projekt hos kunder.

– Att få jobba med CRM-konsulternas expertis och otroliga kunskap är fantastiskt och jag ser fram mot kommande tid, säger Ellinor Rylander om sitt nya uppdrag.

Dustin tar in Cint-vd

Morten Strand, vd på Cint, som utvecklar och driver online-plattformar, föreslås ta plats i Dustins styrelse. Han har tidigare även varit operativ chef för Visma Software samt haft olika chefsbefattningar på IBM.

“Morten Strand kommer att bidra till styrelsen med teknisk kompetens och operativ erfarenhet inom it, tjänsteutveckling och försäljning”, skriver Dustins valberedning om sin utnämning.

Mia Brunell Livfors har tidigare föreslagits som ordförande för styrelsen som enligt plan utöver Morten Strand ska utgöras av Caroline Berg (omval), Gunnel Duveblad (omval), Johan Fant (omval), Tomas Franzén (omval), Mattias Miksche (omval). De två som lämnar är Fredrik Cappelen och Maija Strandberg, som båda avböjt omval.