Xlent och Candidator sportar administration

Alingsåsbaserade driftbolaget Candidator har haft framgång med sitt projekt Individuell Tävlingsadministration, Ind TA. Projektet sjösattes av bolaget ifjol tillsammans med idrottsförbunden inom cykel, skidskytte, skyttesport och konståkning. Med i projektet är äve konsultbolaget Xlent, som har stått för programmeringen,

Sedan lanseringen har även Svenska Islandshästförbundet anslutit sig och nu är även Svenska Gymnastikförbundet på väg in. Systemets och Candidators mål är att förbunden ska få enklare administration på alla nivåer.

– Vi strävar efter att ha it-system som är anpassade efter föreningarnas behov. Tidigare har vi haft ett system som vi överlevt med men inte så mycket mer, det har varit handpåläggning i varje steg. Detta nya system, som är effektivt och rationellt, kommer med stor sannolikhet tas emot med öppna armar av våra föreningar. Nu får vi mer tid för gymnastik, säger Johanna Persson, verksamhetschef på Gymnastikförbundet.

– Vi uppskattar att Ind TA, som underlättar hela tävlingsadministrationen både före, under och efter tävlingar, kommer att spara in mycket tid för ett förbund. Nu kan de som slitit med administrativa uppgifter lägga sin tid på att arbeta med framåtriktade aktiviteter som gynnar sin idrott och dess föreningar. Systemet är även GDPR-säkrat så att förbunden kan känna sig trygga i och med de nya dataskyddskraven som kommer, säger Jonas Lekman på Candidator.

Pulsen på drift i Årjäng

Boråsbaserade Pulsen och Årjängs kommun har tecknat ett nytt avtal som avser drift av kommunens it-verksamhet. Avtalet löper över fyra år med möjlighet till förlängning i upp till ytterligare fyra år.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Pulsen. De har lång erfarenhet av kommunal verksamhet och jag förväntar mig en säker, stabil och kostnadseffektiv it-leverans med hög service och tillgång till bred kompetens, säger kommunchef Birgitta Evensson.

– I dag vet vi att stabila och säkra it-drifttjänster är avgörande i de flesta verksamheter. För Pulsen handlar det därför om att erbjuda maximal tillgänglighet och service som svarar också mot de hårdaste kraven. Årjängs kommun har en uttalad strategi att förändra och utveckla verksamheten med ett modernt it-stöd. Mot den bakgrunden känns den här upphandlingen väldigt framåtblickande, säger Martin Hogmalm, vd på Pulsen Production.

Scania ska köra in talanger på Sigma

Sigma har tillsammans med sin kund Scania startat I-Talent, där man ska hjälpas åt att hitta it-talanger. Programmet sträcker sig över sex månader och består av teoretisk utbildning kombinerad med kunduppdrag samt att varje kandidat tilldelats en senior mentor från både Sigma och Scania.

– Vi tillsätter nu it-kandidater till programmet och vi letar efter nya talanger som är intresserade av en spännande framtid hos Scania. Aktuella kompetensområdena är Systemutveckling, Test/Test Automation, Business Intelligence och Requirement Analysis, säger Elin Hölcke, vd på Sigma Young Talent.

Conscia blir Stadiums lagerhjälte

Cisco-systemintegratören Conscia Netsafe ska leverera ett nytt trådlöst nät till Stadiums centrallager och huvudkontor. Nätet är inte minst viktigt när Stadium digitaliserar med surfplattor i lagret för ökad snabbhet och precision.

Stadium låter dessutom även kunderna beställa direkt själva från det totala sortimentet, oavsett om det är från lagret i en valfri butik, e-handels- eller centrallagret. Det nya lagernätet från Conscia Netsafe ska enligt planen vara i drift under mars 2017.

– Vi vill sätta en ny standard för flexibilitet i butik, då måste vi även ha bästa logistik. Med Conscia Netsafe och Cisco får vi mycket hög kvalitet såväl i kompetens som utrustning till ett konkurrenskraftigt pris. Vi har goda erfarenheter av Conscia Netsafes lösningar, service och expertsupport sedan tidigare, och vi ser fram emot att kunna expandera succén Order-in-store, säger Stefan Maxeby, it-chef på Stadium.

– Med denna lösning får Stadium ett heltäckande nät med redundans för ett system som inte får gå ned överhuvudtaget – och support från CCIE-certifierade experter inom fem minuter vid behov, säger Conscia Netsafes vd Bengt Lundgren.

Och Aruba blir mässhjälte

HPE-ägda nätverksbolaget Aruba ska leverera ett nytt trådlöst nätverk till mässan Elmia, som vill modernisera nätverket för att möta allt högre krav på uppkopplingen från besökare och utställare. Det ska också bli möjligt att satsa på nya mobila tjänster som underlättar och ger ett mervärde till mässbesöket.

När installationen genomförts ska det, enligt Aruba, finnas bandbredd för alla de 40 000 personer som kan finnas på plats samtidigt.

Elmia har inte bara mässhallar utan det ingår även en konferensanläggning och konserthallar. Installationen påbörjas under hösten och avslutas strax efter årsskiftet.

– Det krävs väldigt mycket av utrustningen för att kunna ge en bra uppkoppling till så många på en så liten yta, särskilt som många besökare har med sig mer än en enhet per person och många utställare har väldigt avancerade behov, säger Lars Persson, cio på Elmia.

– Med den senaste tekniken går det få bättre stabilitet och högre kapacitet, och dessutom finns det mycket vi kunnat utveckla i fråga om användarupplevelsen. Vi är mycket nöjda att vi får fortsätta vara med och utveckla Elmias nätverk, säger Richard Schumacher, Sverigechef på Aruba.

Konsultbolag1 öppnar nytt kontor

Efter att ha testat av den lokala marknaden har nu Konsultbolag1 beslutat att man öppnar ett kontor i centrala Gävle. Det invigdes den 15 november och ansvarig för satsningen i Gävleborg är Marit Wester, som är vd och grundare av kontoret i Falun, från vilket Gävlemarknaden har bearbetats hittills.

Konsultbolag1 äerbjuder tjänster inom kravhantering och test och har även en utbildningsdel.

– Äntligen har vi kommit på plats i nya lokaler i centrala Gävle och kan fortsätta vår etablering på marknaden. I nuläget är vi femton anställda i Falun och Gävle, varav fem tillhör Gävlekontoret och rekryteringen pågår i båda orterna. Våra tjänster riktar sig till alla företag och myndigheter och vi ser att behovet av våra specialistområden är växande, säger Marit Wester.

Dubbelhattrick för Inet

Inet tar för sjätte året i rad hem Pricerunners pris till årets e-handlare. Bolaget får dessutom högst betyg inom kategorin datorprodukter, även det för sjätte året i rad. Vinnaren tas fram genom att konsumenterna sätter betyg på helhetsupplevelsen efter ett avslutat köp, Inet har under 2017 fått snittbetyget 4,82 av 5.

– Det känns helt otroligt, vi har fantastiska kunder som år efter år belönar oss med deras förtroende. Att just helhetsupplevelsen bedömts är en riktig fjäder i hatten, utmärkelsen är resultatet av alla medarbetares duktiga och engagerade arbete, säger Erik Wickman, vd på Inet.

Mobilspelsjätte mot börsen

Mobilspelutvecklaren Mag Interactive är på väg till Nasdaq First North. Börsdebut väntas, enligt bolaget, ske i slutet av fjärde kvartalet i år. Tidpunkten avgörs delvis av rådande marknadsförhållanden. Bolaget grundades 2010 och slog igenom stort med sitt första spel Ruzzle. Nu i november köpte bolaget även FEO Media, som ligger bakom Quizkampen.

– Det har varit en mycket spännande resa sedan lanseringen av Ruzzle under 2012. Vi har den stora förmånen och turen att ha ambitiösa, hårt arbetande och drivna personer i bolaget. Tillsammans har vi kommit långt, samtidigt som vi inte på långa vägar uppnått vårt slutliga mål. Vi står fortfarande i början på något riktigt stort och börsnoteringen blir en viktig milstolpe för oss och är ett viktigt steg för oss som bolag. Utöver att vi får en diversifierad ägarbas så kommer börsnoteringen att främja kännedomen om MAG Interactive, och vi är övertygade om att detta kommer att vara positivt för vår tillväxtresa, säger vd och medgrundare Daniel Hasselberg.

Acando digi-tall-iserar

Konsultbolaget Acando ska skapa en ny digital arbetsplats hos Ekman & Co, som är ett marknads- och säljbolag som fokuserar på den globala skogsindustrin.

Den digitala arbetsplatsen, som är realiserad på Office 365 och Acandos accelerator Acando Collaboration Platform, är ett viktigt led i den digitaliseringsprocess Ekman är mitt inne i.

– Vår nya digitala arbetsplats ger oss de möjligheter och verktyg vi behöver för att kommunicera och samarbeta på ett effektivt och enkelt sätt. I en global organisation som vår är det viktigt att ha en gemensam yta som skapar gemenskap, inbjuder till kommunikation och som är tillgänglig, säger Lena Öhrn, it-chef på Ekman.

– Projektet att skapa en modern digital arbetsplats ihop med Ekman har varit både utmanande och framgångsrikt, vi har tillsammans flyttat kunden från en vardag med något utdaterade verktyg till en ny värld med moderna verktyg som skapar helt nya möjligheter, säger Martin Ström, projektledare på Acando.

Consid pumpar Nibe på webbpengar

Konsultbolaget Consid har tillsammans med den globala värmepumpstillverkaren Nibe Energy Systems tagit fram en digital plattformsstrategi. Consids uppdrag blir att bygga en helt ny externwebb för nibe.se.

Den första lanseringen sker under januari i Sverige, Tyskland och Storbritannien med avsikt att rullas ut i samtliga 27 Nibe-länder under 2018.

– Nibe är en proaktiv kund som kommer att kräva mycket. Detta avtal innefattar alla våra affärsområden där vi får kavla upp armarna och göra riktigt bra ifrån oss. Exakt en sådan kund och ett sådant uppdrag vi på Consid älskar, säger Sebastian Schrewelius, som är kundansvarig på Consid Småland.

– Vi träffade ett antal webbyråer i urvalsskedet för att hitta en samarbetspart. Consid kom upp med ett bra förslag på hur vi långsiktigt och effektivt kan utveckla vår onlinenärvaro. Att de står för en liknande värdegrund som vi har på Nibe gjorde valet enkelt, säger Magnus Axelsson, marknads- och kommunikationschef på Nibe Energy Systems.

Klär sig för nya moln

Outnorth, en e-handlare som säljer kläder för att kunna vistas i alla väder, har bytt infrastrukturleverantör till Amazon Web Services, AWS. Enligt bolaget byter man för att snabbare hantera och konfigurera servermiljön samt för att möjliggör ytterligare tillväxt.

– Med AWS kan vi testa nya idéer och tekniker på en dag, istället för att lägga en vecka på att planera infrastrukturen. Det är bara att köra igång det som behövs på ett par minuter, testa av och sedan stänga ner det när dagen är slut, säger Jacob Rastad, teknikchef på Ounorth, som också uppger att bytet har gett betydligt bättre svarstider på sajten.