Totalt är det 179 anställda som berörs när Nordea stänger it-avdelningar på fem orter. Enligt Sundsvalls Tidning handlar det om Sundsvall, Göteborg och Malmö samt två orter i Danmark.

De anställda på de aktuella avdelningarna ska ha fått beskedet under förmiddagen idag och förändringarna beräknas vara helt genomförda i slutet av nästa år. Nordea har sedan 17 år en stor it-verksamhet i Polen, och det verkar vara där Nordea ska lägga krutet framöver.

Läs också: Nordea slaktar svenska it-avdelningar – 179 jobb flyttas till Polen

– Det är tufft förstås och hur stämningen är här nu kan man lätt räkna ut, säger en anställd i Sundsvall som vill vara anonym till Sundsvalls Tidning och säger också att beskedet knappast kom oväntat.

– Nej, här har inte gjorts några nyanställningar på väldigt länge, samtidigt har vi sett hur it-verksamheten i Polen vuxit.

Nordeas klart största it-verksamhet i Sverige finns i Stockholm, men hur den kommer att beröras framgår inte av dagens uppgifter. Petter Brunnberg, presschef på Nordea, kommenterar saken med att banken har haft många små it-enheter och att det ligger bakom beslutet om att lägga ner de fem it-avdelningarna.

Läs också: Spricka mellan storbankerna om framtidens fintech-tjänster

Och han svarar så här på Sundsvalls Tidnings fråga om vad som kommer att hända med de 179 anställda:

– Vi kommer att titta på individuella lösningar för var och en. En del kan få jobb inom banken, ibland kanske efter viss kompletterande utbildning. Andra får vi hjälpa att hitta lösningar på annat håll.