Säga vad man vill om München och Linux, det har svängt en del fram och tillbaka. Från att ha varit lyriska över besparingar började man tveka, för att till slut bestämma sig för att satsa på Windows.

Och nu berättar The Register att en satsning på Windows 10 kommer att göras till en kostnad av 49,3 miljoner euro, drygt 488 miljoner kronor.

Så kan det gå.

Läs också: Torvalds sågar Googles experter: ”idioter”

Den socialdemokratiska fullmäktigeledamöten Anne Hübner berättar att stadsfullmäktige i München röstade igenom en migrering av alla kvarvarande Linuxsystem till Windows, med siffrorna 50 mot 25. Det ska göras under 2020 och är en del av en it-satsning på 89 miljoner euro, knappt 882 miljoner kronor.

Man räknar med att övergången till Windows kommer att ta fem år, men att den inte ska kräva någon utbildning av personalen. Den större delen av de 49,3 miljoner euro som ska satsas på Windows kommer att gå till teknisk infrastruktur, gissningsvis datorer till en stor del. Nio miljoner euro kommer att gå till licenskostnader under sex år, vilket inkluderar 6 000 Officelicenser.

Läs också: Samsung visar hur Linux på mobilen ska ersätta din desktop

För närvarande har 10 700 av Münchens 30 000 användare Windows XP eller 7. Man räknar med att samtliga 30 000, samt 5 000 till, ska få Windows 10.

Bland de som motsätter sig övergången till Windows 10 märks folk som är engagerade i öppen källkod, samt oppositionspartiet de gröna.