Lan Assistans tar in nya ägare

Det rör på sig hos Norrköpingsbaserade Lan Assistans. Grundar- och ägarduon Attila Földhazi och Torgny Nilsson har tagit in nya delägare i bolaget. Numera är även trion med konsultchef Mathias Leonardsson, nyrekryterade försäljningschefen Magnus Westerberg och likaledes nyanslutna konsulten Björn Rondahl med i det som numera är en ägarkvintett.

Magnus Westerberg kommer närmast från it-företaget Exeo och Björn Rondahl kommer från en roll som it-chef med bakgrund inom nätverk på industriservicejätten Corvara. Men totala nykomlingar är de inte, utan båda har tidigare varit anställda på Lan Assistans.

– Det är jätteroligt att vara tillbaka på Lan Assistans som gör en satsning och nystart i Östergötland, och möjligheten att påverka verksamhetens utveckling framåt känns oerhört spännande, säger Magnus Westerberg.

Satsningen framåt handlar om fortsatt fokus på konsulter och drift men givetvis även it-produkter, och delägarna säger att de är öppna för att hitta nya fokusområden om de hittar rätt personer med diverse specialistkompetenser:

– Vi är inne i ett läge där vi nyrekryterar för fullt, främst på konsultsidan där vi letar efter personer som har specialistkompetens inom it-infrastruktur, eller konsulter med ambitionen att utvecklas, säger konsultchef Mathias Leonardsson.

Teknikchef lämnar Ericsson

Ericssons teknikchef inom affärsområdet Digital Services, Jason Hoffman, lämnar nu bolaget. I veckan meddelade han att han har sagt upp sig från sin tjänst. Det skriver Svenska Dagbladet och konstaterar att det är ett stort avbräck eftersom bolaget inom affärsområdet Digital Services har dels lönsamma produkter för fakturering, dels stor del av satsningen inom IoT.

Läs också: 30 miljoner till svenska GDPR-bolaget – här är veckans it-affärer

Jason Hoffman har arbetat för Ericsson sedan 2014, men har endast haft rollen som teknikchef för Digital Services i ett halvår. Ericsson bekräftar för Svenska Dagbladet att Jason Hoffman har sagt upp sig, men säger inget om vad han ska göra i stället.

Dustinchef blir vd på Techstep

Det fortsätter röra på sig i Dustintoppen. Vid årsskiftet lämnar Georgi Ganev över vd-stolen till förra Tele2-vd:n Thomas Ekman. Nu meddelar ytterligare ett av toppnamnen i bolaget att han lämnar.

Det är Jens Haviken, chef för Services & Solutions, som i veckan meddelat att han lämnar Dustin för att tillträda tjänsten som vd på norska Techstep, som jobbar med digitala arbetsplatser och mobila tjänster. Något plötsligt avhopp blir det dock inte utan han fortsätter i sin roll under uppsägningstiden på sex månader. Arbetet med att rekrytera en ersättare påbörjas, enligt Dustin, omedelbart.

Jens Haviken
Jens Haviken.

– Jens har lagt grunden för Dustins fortsatta utveckling inom tjänster och lösningar. Både genom att sätta en stabil organisation, utveckla våra egna erbjudanden och bredda portföljen genom förvärv. Jag vill tacka Jens för hans bidrag till att ta Dustin dit vi är idag där vi är väl positionerade att fortsätta utvecklas inom tjänster och lösningar, säger Georgi Ganev.

Servicefinder-vd till Tre

Sofia Nyctelius Krook blir chef för mobiloperatören Tres företagsaffär. Hon kommer närmast från en roll som vd på Schibsteds tjänsteförmedlingsbolag Servicefinder och har dessförinnan haft flera seniora chefsroller inom Schibsted, Telenor och Bredbandsbolaget. Hon tillträder i mars och kommer även att ingå i Tres ledningsgrupp. Hon ersätter Anna Skarke som lämnade Tre i september.

– Med mina erfarenheter från branscher som präglats av hög förändringstakt och digitalisering ser jag mycket fram emot möjligheten att få bidra till att både växa och utveckla Tres företagsaffär och få affärsområdet att leva upp till dess fulla potential, säger Sofia Nyctelius Krook.

Sofia Nyctelius Krook
Sofia Nyctelius Krook

– Jag är väldigt nöjd med att Sofia har valt att kliva ombord och vara med på den spännande förändringsresa vi befinner oss mitt uppe i. Med hennes starka ledaregenskaper, rutin och struktur är jag övertygad om att hon kommer kunna lyfta Tres företagsaffär till nästa nivå, säger Tres vd Johan Johansson.

Läs också: Tink och Kollektiva pekas ut för missbruk av mobilt bank-id – bemöter kritiken

Byter Boverket mot E-hälsomyndigheten

Den 1 december tillträder Susann Bard som chef för avdelningen verksamhetsstöd på E-hälsomyndigheten. Hon har tidigare arbetat som stabschef på Boverket, som enhetschef på Statens bostadskreditnämnd och som affärsutvecklare på WM-data. Susann ska dela sin arbetstid mellan E-hälsomyndighetens verksamhet i Kalmar och Stockholm. På avdelningen verksamhetsstöd finns funktionerna styrning och uppföljning, juridik, administrativ service, inköp samt kvalitet.

Susann Bard
Susann Bard.

– Susann är en erkänt skicklig medarbetare. Med erfarenhet från både myndigheter och it-branschen bidrar hon till att ytterligare stärka vår ledningsgrupp, säger generaldirektör Janna Valik.

Han ska utveckla på Shoppa

Mjukvaruleverantören Shoppa ska expandera internationellt och har rekryterat Nicklas Kittelmann till rollen som utvecklingschef. Han kommer närmast från Pocketmobile, där han ansvarade för systemutvecklingen. I sin nya roll är Nicklas Kittelmann ansvarig för att bygga upp Shoppas plattform för fortsatt expansion.

Nicklas Kittelmann
Nicklas Kittelmann.

– Nicklas är en nyckelrekrytering för att stärka vår position på marknaden ytterligare. Hans breda kunskap och erfarenhetsnivå inom systemutveckling blir en stor tillgång för oss i och med vår expansion. Nicklas har helt rätt bakgrund för oss i vårt fortsatta arbete med att utveckla våra mjukvaror och att finna potentiella samarbetspartners för Shoppa, säger vd Per Alamiekkoja.

– Jag är väldigt glad att få delta i den resa som Shoppa gör och leda utvecklingsarbetet i en organisation med så tydliga tillväxtambitioner. Det finns en mycket stark vilja att etablera varumärket Shoppa på ännu fler marknader, öppna nya säljkanaler, intensifiera produktutvecklingen och bedriva en lösnings- och kundinriktad försäljning, säger Nicklas Kittelmann.