Google och Amazon slåss om att ta ledningen på en mängd områden ­– från molntjänster till röststyrda enheter som Google Home och Amazon Echo Show. Och nu eskalerar striden när Google deklarerar att man inte längre stöder Youtube på två av Amazons enheter, rapporterar Reuters.

I ett uttalande förklarar Google sitt agerande med att Amazon inte ger stöd åt produkter som Chromecast och Google Home och heller inte gör sin egen produkt Prime Video tillgänglig för dem som använder Google Cast. Förra månaden stoppades också en del av de senaste produkterna från Googles systerbolag Nest.

Läs också: Amazon vill vara med dig från att du vaknar – därför går nätjätten all in på Alexa

”Med tanke på denna brist på ömsesidighet stöder vi inte längre Youtube på Echo Show och Fire TV. Vi hoppas vi kan nå en överenskommelse för att lösa dessa frågor snart”, skriver Google.

Amazon svarade att man också hoppades lösa frågan så snart som möjligt och meddelade sina kunder att även om de inte kan få tillgång till Youtube via appen så går det bra att komma åt Youtube via nätet under tiden.

”Google skapar ett tråkigt prejudikat genom att selektivt blockera kundernas tillgång till en öppen webbplats”, skriver Amazon i ett uttalande.

Läs också: Storbråk mellan Amazon och Google om Youtube

Upptrappningen mellan giganterna har pågått under ett par år. 2015 slutade Amazon sälja Googles Chromecast och Apple TV med motiveringen att man inte ville förvirra kunderna och få dem att tro att de kan använda Amazons strömningstjänst Prime Video på de enheterna, vilket de inte kan.

Sedan dess har man kommit överens med Apple om att Prime Video ska fungera med Apple TV men fortfarande finns ingen liknande överenskommelse med Google.