Är det någon som fortfarande tvivlar på att Microsoft vill finnas överallt med sina tekniska lösningar, inte bara på Windows och på traditionella persondatorer och servrar? I så fall räcker det med en snabb titt på vad företaget har på gång. Här är åtta intressanta företeelser.

1. Office överallt. Det rapporteras att Androidversionen av Microsoft Office ska finnas på alla Chromebook som har stöd för Google Play. Med tanke på populariteten för den typen av datorer i skolor så borde det innebära rejält ökad exponering för Microsofts mjukvaror, hos de uppväxande generationerna.

2. Dotnet överallt. Microsoft plattform Dotnet (Net) är verkligen cementerad på Windows, sedan många år tillbaka. Nu byggs funktionaliteten för varianten Net Core, som även finns på Linux och Mac OS, ut rejält. Det borde i alla fall underlätta migreringar från fullvuxna Dotnet.

3. Enklare flytta VMware till Azure. Azure Migrate är en lösning för att flytta stora VMware-miljöer direkt till molnplattformen Azure. Det borde intressant för många företag som vill flytta sina existerande it-miljöer till molnet rakt av.

4. Cray på Azure. Microsoft och Cray samarbetar för att göra de senares superdatorer tillgängliga på Microsofts molnplattform Azure.

5. Utökar Node. Den populära Javascriptbaserade serverplattformen Node passar bra för dem som vill bygga lösningar som är oberoende av operativsystem. Microsoft är engagerat i Node, bland annat genom försök att utöka funktionaliteten för plattformen.

6. Skype överallt. Hos Microsoft önskar man sig säkert mer framgång för samarbetsplattformen Skype. Ett led i ansträngarna är att sprida Skype till så många olika plattformar som möjligt, bland annat mobiler och Mac OS.

7. Nya klienttyper. Det ryktas om en smidig Surfacemodell från Microsoft som ska påminna om en anteckningsbok. Försedd med en Armprocessor är förhoppningen att den ska användas i fler sammanhang än vanliga datorer och surfplattor.

8. Den obligatoriska hjälmen. På tal om nya typer av klientenheter så släpps Microsofts AR-hjälm Hololens i Sverige i dagarna.

Läs också: Den hemliga personen bakom bitcoin är nu en av världens 50 rikaste

Samtidigt som Microsoft menar allvar med att finnas på alla plattformar, tycks de också blivit mer öppna för att använda konkurrenternas program på sin egen plattform.

För vad gör en Microsoftanställd när den egna webbläsaren Edge kraschar under en presentation? Elementärt, han installerar Googles Chrome för att kunna slutföra presentationen.