Fujitsu har tagit hem en rejäl skalp med kredithanteringsföretaget Intrum. Det nya avtalet som gäller it-infrastrukturtjänster undertecknades nyligen i Stockholm. Det handlar dock om en global affär där det sjuåriga avtalet ska täcka in 23 länder. Det initiala värdet ligger på 100 miljoner euro, vilket motsvarar en knapp miljard kronor.

Fujitsu ska tillhandahålla fullt outsourcade it-tjänster, datacenterhantering, moln och hybrid it samt hantera säkerhet och service och support för över 8 000 användare.

– Det är ett internationellt kontrakt med flera Fujitsu-länder engagerade. Men svenska Fujitsu har ansvar för avtalet och leder arbetet med leveransen. Vi är så klart jätteglada, säger it-jättens Sverige-vd Karin Schreil.

Läs också: Konsultjätten tar tillbaka tronen – här är världens bästa outsourcingbolag

För Fujitsu är det inte en helt ny kund, utan man har jobbat med Lindorff tidigare. Men efter en storaffär i somras, då Intrum bildades efter en sammanslagning mellan Intrum Justitia och Lindorff, har åtagandet utökats rejält.

– Vi har varit it-leverantör till Lindorff sedan 2012. Det initiala kontraktet var då i storleksordningen 34 miljoner euro. Men sedan dess har vårt uppdrag utökats och nu har man slagit ihop två bolag, konstaterar Karin Schreil och säger att Fujitsu nu också får ta över tjänster från Intrum Justitias egen it-organisation i den nytillkomna delen.

Och för Fujitsu som satsar stort på finanssektorn är det nya storkontraktet så klart en riktig fjäder i hatten.

– För oss blir det den största kunden i Europa i det här segmentet, konstaterar Karin Schreil.

Vad avgjorde till er fördel?

– Vi kunde visa på det bästa businesscaset och vi har en tjänst med god kvalitet, inte minst när det gäller att transformera och optimera it-infrastrukturen. Har man en viss volym är det lättare att få en bra effekt. Vår kompetens inom automation vägde också tungt.

Läs också: Så vill it-jättarna casha in på blockkedjan

Och även om det alltid är kul att vinna nya kunder gläds Karin Schreil åt att Fujitsu stack ut i konkurrensen och att man bevisligen har gjort ett bra jobb med Lindorff.

– Lindorff har varit nöjda med vår leverans tidigare. Vi är så klart lite extra stolta över att vi får förnyat och utökat förtroende av en befintlig kund.

Och den bilden verkar delas av Cathrine Klouman, som är operativ chef på Intrum.

– Som marknadsledande inom kredithanteringstjänster är vi beroende av en kraftfull it-infrastruktur för maximal rörlighet, tillgänglighet och säkerhet. Fujitsu har visat detta i sitt befintliga samarbete med Lindorff, säger hon.