Vd-byte på Olingo

Regina Rasmanis
Regina Rasmanis.

Regina Rasmanis tar över som vd på it- och managementkonsulten Olingo. Hon kommer närmast från rollen som konsultchef i samma bolag och har tidigare bland annat varit chef för IT Operations på Forex Bank.

– Det ska bli jättespännande, Jag har lärt känna företaget under snart två år och känner att det här är helt rätt. Olingo har en företagskultur och en sammanhållning som är ovanlig i konsultbranschen och jag känner mig helt hemma här, säger Regina Rasmanis.

Hon ersätter Ola Källgården, som istället går in i en roll som affärsutvecklare och konsult.

– Det är ett naturligt och viktigt steg för oss. Regina är helt rätt person att ta Olingo till nästa nivå. Hon har drivet och förmågan att leda den tillväxtresa vi är inne på, säger Ola Källgården.

Stockholmsbyte på Transcendent

Martin Bohlin
Martin Bohlin.

Martin Bohlin, tidigare försäljningschef på koncernnivå, blir vd för dotterbolaget Transcendent Group Stockholm när Martin Malm, tidigare ansvarig för verksamheten i Stockholm, nu fokuserar på rollen som koncernchef.

– I Stockholm har vi vårt huvudkontor. Det är vår största marknad och det var här det hela började 2001, så det är naturligtvis med ödmjukhet och stort stöd från medarbetare och styrelse som jag axlar min nya roll under januari 2018, säger Martin Bohlin, som konstaterar att marknadsläget just nu är gynnsamt, inte minst inom Governance, Risk & Compliance, GRC.

– Efterfrågan på erfarna specialister är tydlig, vilket passar oss perfekt eftersom vi endast har konsulter med ett genomsnitt på över tio år inom sina respektive specialistområden. Till våra kunder i Stockholm, som lika ofta är nordiska och globala aktörer som lokala, kan vi erbjuda hela vår palett av tjänster genom ett femtiotal medarbetare lokalt, men också genom att låna in specialistkompetens från våra andra kontor när så behövs.

Pega tar marknadschef från IBM

Sophia Rosvall.
Sophia Rosvall.

Crm-leverantören Pega ska satsa stort på den nordiska marknaden och har anställt Sophia Rosvall som marknadsansvarig för regionen. Hon kommer närmast från IBM där hon varit marknadsansvarig för Analytics och Big Data.

– Vi växer kraftigt i Sverige och stärker nu vår organisation i Stockholm. Med sin specifika erfarenhet från branschen är Sophia precis det tillskott vi söker och vi är väldigt glada över att ha henne ombord, säger Derk-Jan Brand, chef för Pega i Norden och Benelux.

Antalet anställda på Pega i Sverige har ökat från fem till 20 personer de senaste två åren och företaget räknar redan Ericsson, Swedbank och Folksam som några av sina kunder.

– Pega är ett innovativt företag med tekniska lösningar i absolut teknisk framkant. Redan i dag använder några av Sveriges största företag Pegas lösningar och jag ser fram emot att ytterligare stärka företagets närvaro på både den svenska och nordiska marknaden, säger Sophia Rosvall.

Telia chefsrockerar

Anne Gro Gulla
Anne Gro Gulla.

Från och med årsskiftet tar Anne Gro Gulla, idag med titeln Head of Brand på Telia, rollen som ny marknadschef för Telia Sverige. I samma veva hamnar head of brand-titeln hos Telias nuvarande marknadschef Lars Laxen Axelsson.

Anne Gro Gulla började på Telia 2014 och har ansvarat för att utveckla den globala varumärkesstrategin och har tidigare varit global chef för Telenor Group Branding.

– Anne Gro Gulla kommer att vara ett viktigt tillskott i att fullfölja arbetet med vår nya marknadsorganisation och marknadsstrategi samt förstärka Telias position ytterligare på den svenska marknaden, den största inom hela koncernen, säger Hélène Barnekow, vd Telia Sverige.

IT-Total tar säljchef från Cygate

Jan-Erik Johansson
Jan-Erik Johansson.

Jan-Erik Johansson tar klivet över järnvägsspåret i Solna och blir ny försäljningschef på IT-Total. Han kommer närmast från Teliaägda Cygate där han haft en liknande roll, och har innan dess bland annat haft ledande säljroller på båda de numera sammanslagna bolagen Caperio och Advania. Jan-Erik Johansson kommer även att ingå i IT-Totals nya ledningsgrupp.

– Det händer mycket på IT-Total just nu när vi organiserar om för att kunna nå de tillväxtmål vi har satt upp framöver. Rekryteringen av Jan-Erik är en viktig del i detta. Med Jan-Eriks erfarenhet och kompetens av att leda försäljningsorganisationer framgångsrikt är han rätt man att nu leda vår försäljningsorganisation och fortsatta positiva tillväxt, säger Peter Wallin, marknadschef på IT-Total.

Byter Affecto mot Clavister

Håkan Mattisson
Håkan Mattisson.

Svenska säkerhetsföretaget Clavister har tagit in Håkan Mattisson som ny finanschef och medlem av koncernledningen. Han kommer närmast från det numera CGI-ägda bolaget Affecto. Han har innan dess varit finanschef på DGC.

– Jag är mycket glad över att ha rekryterat Håkan, som har en gedigen finansbakgrund såväl som erfarenhet från verkställande arbete. Det är också mycket värdefullt för oss att han har kompetens från it- och telekomsektorn, där den industriella specialkunskapen är viktig för att stötta våra ambitioner avseende marknadsandelar. Jag ser fram emot att ha honom vid min sida för att hjälpa mig och teamet att leda Clavister till nästa nivå av framgång och tillväxt, säger Clavisters vd och koncernchef John Vestberg.

Han ska få Medius att växa i Nordamerika

Svenska Medius, som jobbar med molnbaserad fakturaautomatisering, har utsett Marc Bandini som ny chef för bolagets nordamerikanska verksamhet.

– Jag är glad över att ha Marc ombord. Jag är övertygad om att Marcs stora erfarenhet av molnbaserade teknologilösningar, tillsammans med hans starka ledarskapsförmåga, kommer att skynda på vår tillväxt på den nordamerikanska marknaden, säger Medius vd Per Åkerberg

– Jag ser fram emot att stödja Medius fortsatta tillväxt. Mitt fokus blir att utöka kundbasen och göra kunderna nöjda genom att visa våra produkter och styrkan i vårt team, säger Marc Bandini.

El-Niclas makt är stor

Niclas Eriksson.
Niclas Eriksson.

Tidningen Market har nu publicerat sin lista Handelns Mäktigaste. Och i år är det Elgigantens vd Niclas Eriksson som sopar hem titeln, och enligt tidningen har såväl jury som läsare varit eniga om vinnaren.

– Det känns ju chockerande, det hade jag inte väntat mig. Att vi jobbar hårt på dagarna är ju en sak, men att andra ser det är ju väldigt roligt, säger han själv till Market.

”Dominanten i hemelektronikhandeln är starkare än någonsin. Under det senaste verksamhetsåret ökade omsättningen med en miljard kronor till 10,8 miljarder. Förutom en trafikdrivande position i externa handelskluster har Elgiganten med Phone House-konceptet blåst liv i den på många håll sömniga cityhandeln. I våras tog kedjan också hem kategorin Årets logistiksatsning på Retail Awards. Samtidigt blir nu sortimentet tre gånger så stort för att erbjuda marknadens största djup och bredd. Mannen som styr rubbet med kundens bästa för ögonen är vd Niclas Eriksson. Därför är han Handelns Mäktigaste 2017”, lyder motiveringen.

Tvåa på listan är Dustins blivande styrelseordförande Mia Brunell Livfors, och Niclas Erikssons kedjekollegor Susanne Ehnbåge, vd på Netonnet, och Per Kaufmann, vd på Media Markt, ligger på nionde respektive 22:a plats.