Som vi skrev nyligen har en viktig vändpunkt inträffat inom sällanköpshandeln, där e-handeln har vuxit om butiken, och att e-handeln nu för många handlare anses vara det som driver på tillväxten.

De aktörer som brukar ses som en nyckel för utvecklingen i e-handeln är matvarukedjorna. Inte minst handlar det om att de behöver hitta rätt modell för att vara lönsamma. Och i dagsläget har matvarukedjorna en bra bit kvar till just vändpunkten när e-handeln trumfar butikshandeln, men idag meddelar Ica att en annan viktig milstolpe har uppnåtts.

Läs också: Boom för Icas e-handel – men nu väntar vd:ns tuffaste utmaning

Tidigare har man konstaterat att e-handeln ökade med 48 procent under första halvåret, men inte vad det inneburit i reda pengar. Idag meddelar matjätten att man har passerat en drömgräns, i och med att man hittills i år haft en e-handelsförsäljning på över 1 miljard kronor.

Siffran framgår av ett pressmeddelande som skickats ut inför dagens kapitalmarknadsdag.

– Vi närmar oss därmed på flera platser volymer där det är mer effektivt med centrala e-handelslager. Vi kommer att öppna e-handelslager i storstadsregionerna och först ut blir ett manuellt lager i Stockholm som vi driver själva. Exakt tidpunkt för när vi startar denna verksamhet kommer vi att återkomma om, konstaterar Anders Svensson, vd för Ica Sverige i pressmeddelandet.


Missa inte eventet alla pratar om: Webbdagarna Stockholm 20-21 mars 2018 »