Vad gäller Oracles verksamhet i stort kan man konstatera att omsättningen ökar med 6,5 procent jämfört med samma kvartal förra året, till 9,6 miljarder dollar, cirka 81 miljarder kronor. Men rörelseresultatet ökar bara med en procent, till tre miljarder dollar, drygt 25 miljarder kronor.

Det innebär visserligen en vinstmarginal på hälsosamma 31,9 procent, men den minskar jämfört med föregående år.

Läs också: Trendigt möter gammel-it när Slack och Oracle inleder samarbete

Mest intressant är kanske att andelen för molnintäkter ökar från 11,7 procent, till 15,8 procent. Molnintäkterna ligger på 1,5 miljarder dollar, cirka 12,7 miljarder kronor, vilket ger en ökning på 44,3 procent. Men det är alltså fortfarande en mindre del av den totala verksamheten.

Den riktigt stora delen av Oracles verksamhet är uppdateringar av, och support för, mjukvara som uppgår till fem miljarder dollar, drygt 42 miljarder kronor. Det är 51,5 procent av hela omsättningen.

Man sålde dock nya mjukvarulicenser för 1,4 miljarder dollar, cirka 11,8 miljarder kronor. Det är cirka 14 procent av hela omsättningen.

Inget nytt under solen här. Oracles ekonomiska grund vilar fortfarande på traditionella produkter.

Läs också: Nästa år är det hybrida moln som gäller

Analysen i ett längre perspektiv är att det fortfarande finns många potentiella nya molnkunder, som storföretag som kör äldre mjukvara som Oracles i egen regi. Om Oracle kan få över dem till molnet på de egna tjänsterna så ser det ljust ut för företaget.

Men om kunderna väljer att köra till exempel Oracles databas på Amazons molnplattform så ser det betydligt jobbigare ut.