En verksamhetschef vid Göteborgs stad tvingas nu lämna sitt uppdrag. Detta på grund av allt för nära relation med stadens största it-leverantör, Atea. Relationen beskrivs som oprofessionell och olämplig, och efter att ha tagits ur tjänst ett tag får nu chefen lämna sin anställning med omedelbar verkan.

Det som har lett fram till beslutet är framför allt de mejlväxlingar som har gåtts igenom. Där diskuteras resor och evenemangsbiljetter mellan verksamhetschefen och kommunens kontaktperson på Atea.

Läs också: Ett år efter Evry-affären – nu går bilan på IBM

– Den relation som funnits mellan chefen och leverantören är oprofessionell och olämplig. Det får aldrig finnas någon tvekan om att vi ska agera på ett professionellt och korrekt sätt, säger Intraservices tillförordnade förvaltningschef Håkan Sundkvist till sajten Inköpsrådet.

Och hos Atea har man också agerat efter det inträffade. En granskning har inletts och den pågår fortfarande, så än är det inte klart vilka åtgärder som kommer att vidtas.

Läs också: Nya ägaren inget lyft – nu går den klassiska svenska återförsäljaren i konkurs

– Vi har möte med Göteborgs stad kontinuerligt för att säkra en professionell relation och vi ska alltid följa en tydlig code of conduct. I övrigt vill vi inte uttala oss, säger Peter Falk, som är regionchef Väst på Atea.

Något datum för när interngranskningen är klar kan Atea inte ge i dagsläget.