Vi har tidigare skrivit om den helt molndedikerade tjänsteleverantören Asurgent, som har dragits igång av de två tidigare Qbranchprofilerna Ulf Engerby och Stephan Andersson. Efter ett drygt år är bolaget redo att gå in i nästa fas, och det ska man göra med två tunga rekryteringar.

Nils Boghammar ansluter närmast från Evry, där han hade som roll försäljningsansvarig av outsourcing mot storkunder, men han har även ett förflutet på Tieto i liknande roll och var även tidigare som vd för Måldata/Cygate.

– Mitt fokus blir framför allt att hjälpa Asurgent att vinna enterprisemarknaden. Asurgent ska fokusera helt på molntjänster och det är lite för bra och spännande att låta bli, säger han om vad som lockar honom.

Han hänvisar till analyshuset Radars senaste rapport som spår att en tredjedel av de svenska it-tjänsteleverantörerna kan ha slagits ut om tre år. Där anser han att Asurgent ligger helt rätt med sitt totala molnfokus, där man framför allt är tätt lierat med Microsoft och Amazon Web Services, AWS.

– Vi kommer enkom att fokusera på molntjänster, och där finns egentligen ingen konkurrens idag. Vi ser ingen som gör samma sak. Tittar man på den omställning som sker nu kan man konstatera att det går betydligt snabbare för företag att utvecklas med molntjänster, säger han och gläds inte minst åt att komma till ett bolag som helt saknar ett infrastruktur-ok, utan kan börja från noll.

– Om man ska fortsätta ta betalt per kilo blir det tufft att vara leverantör idag. Vi kommer att kunna fokusera på att enbart leverera värde och ge kunderna de tjänster de vill ha.

Det låter fånigt lätt när ni berättar om upplägget. Det finns väl gott om risker i att bara leverera molntjänster också?

– Det är klart att det finns risker, men det kommer inte att smälla på samma sätt. Jag har varit med när det har smällt på både Tieto och Evry, jag tror inte att en smäll här slår lika hårt. Det här innebär en enkelhet som man längtar till, och att vara positiv får man på köpet.

Läs ocksåSkalp för svensk molnleverantör – SBAB blir första banken

Rekrytering nummer två som ska hjälpa Asurgent framåt är Staffan Bjurström, som närmast kommer från Prodoc, men dessförinnan hade en lång sejour som försäljningschef på Telecomputing, och innan dess var han kollega med Asurgents grundare på Qbranch.

– Jag ska framför allt jobba på det som kallas midmarket, som är steget under Nils marknad. Jag ska jobba med att få ut varumärket och hitta nya kunder, säger han.

Och att han känner sina nya kollegor sedan tidigare ser han som en ren bonus:

– Man ska jobba med de man litar på. Tittar man erbjudandemässigt så är det jobbigt att dra runt en stor egenbyggd infrastruktur idag, inte minst när några av branschens största aktörer kommer brett med nya molntjänster. Det gör att kundens krav på vad de vill ha ökar, och det är det som driver mig. För tre–fyra år sedan började vi träffa på bolag som sade att de inför nästa kontraktsperiod kände att de måste vara framtidssäkrade, och då är det publika molntjänster som gäller.

Läs också: CIO Awards 2017: Här är alla vinnarna

Asurgents vd Stephan Andersson låter mer än nöjd över sina nya rekryteringar.

– Både Staffan och Nils har en historik i den traditionella affären. Den traditionella affärsmodellen för outsourcing är döende, men det är en enorm fördel att få med folk som förstår den gamla affären. Vi förstår kundernas nuläge och kan hjälpa dem på resan framåt. De gamla leverantörerna sitter fast på marken och måste skydda sina investeringar och har inget incitament att flytta kunderna till molnet, medan vi kan agera oberoende som molnrådgivare, säger han.

Den nya duon kliver in på Asurgent den 1 februari, och det är inte den enda förändringen som sker då.

– Vi har varit igång nu i ett drygt år, och har ett 15-tal kunder. Riksbyggen och Lernia är de jag kan nämna vid namn. Den 1 februari kliver Nils och Staffan ombord och då går vi in i en ny fas, där vi även flyttar till nya lokaler, säger han.