SKL Kommentus Inköpscentrals ramavtal Programvaror och programvaror som molntjänst 2016 är nu klart. Tilldelningsbeslutet lämnades i november och eftersom tilldelningsbeslutet inte överprövats kunde avtalet skrivas på den 12 december.

Ramavtalets beräknade värde är på 208 miljoner kronor och gäller i två år, med möjlighet till ytterligare två års förlängning. De sex bolag som är vinnare är Atea, Advania, Crayon, Dustin, Insight och Software One.

När tilldelningsbeslutet kom stod det Caperio, men eftersom det numera är en del av Advania är det under den flaggan man kommer att tampas om affärerna på ramavtalet.

Läs också: Systembolaget tecknar storavtal med Evry – värt en halv miljard

– Avtalet är strategiskt viktigt för oss i vår satsning inom offentlig sektor och möjliggör att vi nu kan erbjuda licensförsörjning och licensrådgivning till Sveriges kommuner, säger Madeleine Wettergren, affärsområdeschef för Licens på Advania.

Det nya avtalet ersätter det gamla, Programvaror och programvaror som molntjänst 2014, som nu är uppsagt och slutar gälla den 31 maj 2018.

Även den gången var det sex bolag med. De två nya är Advania och Software One, och de två bolag som åker ut med det gamla avtalet är Fujitsu och Office IT-Partner.