Duo ska ta CGI till nya höjder

Staffan Strand har rekryterats av konsultjätten CGI till rollen som försäljningschef för den svenska verksamheten. Den före detta höjdhopparen kommer även att plats i den svenska ledningsgruppen.

Han ansluter närmast från lagringsbolaget Hitachi Vantara, där han bland annat ansvarat för partnerskapet med CGI, så det är delvis ett välbekant bolag han kommer till. Utöver CGI innebar rollen att ha ansvar för en försäljningsorganisation i ett 20-tal länder med fokus på produkter inom IoT, dataanalys och it-infrastruktur.

Staffan Strand
Staffan Strand.

– Jag brinner för att medverka till att utveckla kunders verksamhet genom förädling av befintlig it och innovation som stöder en förändring av affärsprocesser. CGI är unikt positionerade för att leda digitalisering i Sverige genom vår stora närvaro med både bredd och djup i kompetens och lösningar, säger Staffan Strand om sitt nya uppdrag.

Sverigechef Pär Fors välkomnar sin nya säljchef med öppna armar.

– Genom samarbetet med Staffan Strand under hans tid på Hitachi Vantara har vi sett hur han skapar nya värden med sitt stora engagemang, outtröttliga fokus och en stark känsla för vinnande partnerskap. Våra kunder efterfrågar allt mer tjänster och lösningar som ligger i framkant inte bara i Sverige utan också i ett globalt perspektiv, och detta är ett av de områden där Staffan excellerar med god kunskap och ett starkt nätverk, säger han.

Läs också: Atea får avtal för halv miljard – var de enda som lämnade anbud

Och det är inte den enda tunga rekrytering som CGI nu gör i Sverige. Bolaget har även plockat in Ann Emilson från Ericsson till rollen som ansvarig för Communications och Utilities på CGI i Stockholm.

Ann Emilson
Ann Emilson.

– Efter hela mitt yrkesverksamma liv på Ericsson kan det tyckas vara ett futtigt steg att hamna på andra sidan Torshamnsgatan i Kista. Men just nu känns det oerhört spännande att med min telekombakgrund börja förstå it-världens utmaningar, att driva en konsultverksamhet utifrån min produkterfarenhet och att få ett svenskt näringslivsperspektiv efter alla år utomlands. CGI imponerar med sin leveransprecision och sin närvaro inom alla branscher och från Sveriges alla hörn, säger hon.

Hon tar över Atea i väst

Åsa Cederlund tar över som ny regionchef på Atea Väst. Hon ersätter Peter Falk, som får en ny roll där han ska ansvara för återförsäljarjättens nationella satsningar. Åsa Cederlunds nya roll innebär även att hon kommer att vara med i Ateas ledningsgrupp.

– Jag har jobbat på Atea i fyra år, senast som platschef på Göteborgskontoret säger hon om sin bakgrund och konstaterar att Atea vill fortsätta ta för sig på en just nu glödhet marknad.

– Vi ska fortsätta att växa i väst. De senaste fyra åren har vi dubblat både försäljningen och antalet anställda. Atea i väst är på en tillväxtresa och jag ser fram emot att driva fortsättningen på den utvecklingen. Marknaden är positiv och regionen har fantastiska möjligheter.

Lind lämnar över Lin

Skol-it-leverantören Lin Education byter vd. Solveig Ellila Kristiansen tar över och ersätter grundaren Josef Lind, som lännar över vd-rollen men är kvar i bolaget som delägare och styrelseledamot.

Lin Education har idag drygt 100 anställda med kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö, Oslo, Karlstad och Umeå. Den nya vd:n har tidigare haft chefsroller hos Sun Microsystems, CA Technologies, Dell och Conexus. Nu ser hon fram emot att bidra till bättre lärandeprocesser.

Solveig Ellila Kristiansen
Solveig Ellila Kristiansen.

– Lin Education ska vara ett företag som utgör en partner och rådgivare till skolledare. Vi ska bistå dem med lösningar som bidrar till bättre lärandeprocesser. Målet är att stötta skolor i deras digitala utveckling, oavsett vilken nivå de ligger på i nuläget. Vi vill använda vår långa erfarenhet i kombination med ny forskning för att hjälpa skolor att kontinuerligt utvecklas, säger Solveig Ellila

– Solveigs omfattande erfarenhet från företag och styrelser är enastående. Det ger henne de bästa förutsättningarna i rollen som vd för Lin. Hennes stora engagemang för skolutveckling och digitalt lärande gör henne till rätt kvinna för jobbet. Vi ser fram emot vad vi kan göra tillsammans och hur Lin kan växa vidare i en nordisk expansion, säger Josef Lind om sin efterträdare.

Klubbväxling i Proact

Proact byter ordförande. Valberedningen kommer att föreslå att årsstämman väljer Eva Elmstedt efter att nuvarande ordförande Anders Hultmark har avböjt omval. Eva Elmstedt har tidigare haft ledande roller på Ericsson, IBM och Nokia, och har varit ledamot i Proacts styrelse sedan år 2009.

Eva Elmstedt
Eva Elmstedt.

– Efter 12 år i styrelsen har jag avböjt omval. Det känns tryggt att överlämna ordförandeklubban till Eva Elmstedt, som har lång branscherfarenhet och suttit i bolagets styrelse i många år. Den kontinuitet i styrelsearbetet detta innebär borgar för att Proact fortsätter sin framgångsrika resa, säger Anders Hultmark.

Färdigstormat på Elicit

Det Göteborgsbaserade konsultbolaget Elicit har bytt vd. Pelle Andel tog över den 1 december och ersatte då Anna Storm, som efter fyra år har valt att ta sig an nya utmaningar.

Pelle Andel
Pelle Andel.

– Jag är oerhört glad över att få lämna över till Pelle. Pelle, med sin kompetens, erfarenhet och energi är precis rätt person att driva Elicit framåt. Såväl med tanke på Elicits affär som på bolagets företagskultur, säger Anna Storm.

Läs också: Atea i blåsväder i Göteborg – verksamhetschef får sparken

Pelle Andel började på Elicit 2004 som konsult innan han blev utsedd till affärsområdeschef 2013. Nu väntar alltså nästa steg.

– Det är med stor ödmjukhet och en fantastisk framtidstro som jag tar över rodret på Elicit. Det bubblar i hela regionen och behovet av smart digitalisering genomsyrar samtliga branscher. Jag är alldeles övertygad om att vårt sätt att bedriva affärer, lite enklare, lite personligare och lite tydligare, i kombination med den oerhörda kompetens och energi som våra konsulter levererar på daglig basis är hela anledningen till Elicits framgång. Nu skall vi spänna bågen ytterligare, säger han.