Uppgifterna om svag efterfrågan på Iphone X gjorde att både Apple och flera av företagets asiatiska underleverantörer tappade på börsen under tisdagen. Det skriver nyhetsbyrån Reuters.

Apple har investerat tungt i den här dyra och avancerade toppmobilen som började säljas i november, och när den lanserades möttes den av positiva tongångar från flera telekomexperter. 

Enligt källor till den taiwanesiska dagstidningen Taiwans Economic Daily kommer Apple att behöva sänka sin försäljningsprognos för första kvartalet till 30 miljoner enheter från det tidigare målet som var 50 miljoner enheter.

Dock är det stor spridning vad gäller analytikernas förväntningar på hur många Iphone X som kommer att säljas under perioden.

Läs mer: Därför håller ärkerivalen tummarna för Iphone X

Mest pessimistiska är amerikanska JL Warren Capital som tror att Apple bara kommer att sälja 25 miljoner enheter bland annat på grund av det höga priset på telefonen. Mest optimistiska är amerikanska Loop Capital som förra veckan gick ut med en analys där de tror på 45 miljoner levererade enheter under första kvartalet.

Apple självt vill inte kommentera uppgifterna till Reuters.