I oktober knep Amazons vd Jeff Bezos titeln som världens rikaste person från Bill Gates och nu står det klart att han även är den rikaste personen som någonsin gått på vår jord (lite beroende på hur man räknar). Detta efter att Bloomberg i måndags uppmätte hans rikedomar till hela 105,1 miljarder dollar, alltså omkring 866 miljarder kronor.

Innan Bezos knep första platsen för världens rikaste människa någonsin tillhörde även den titeln Bill Gates, som år 1999 satt på ett värde av 100 miljarder dollar efter att internetbubblan blåst upp värdet på Microsoft. Det skriver CNN.

Läs också: Amazons nästa drag mot Google: Kan planera eget Youtube

Merparten av Jeff Bezos rikedomar kommer från de 78,9 miljarder Amazon-aktier han sitter på, aktier som under måndagen steg i värde med 1,4 procent vilket gav ett klirr i kassan på 1,4 miljarder dollar.

Dock är det inte bara Amazon som pumpar in pengar på Bezos konto, utan även hans ägande i tidningen Washington Post och i det privata rymdbolaget Blue Origin.

En brasklapp dock: historiker brukar räkna kung Mansa Moussa av Mali, som levde på 1300-talet, som den rikaste någonsin. Men hans förmögenhet har det aldrig gått att sätta ett värde på. Han beskrevs som ”rikare än någon kan beskriva”.