Tack vare framgångarna med bitcoin har kryptovalutor snabbt vuxit i popularitet bland både investerare och företag. Ett bevis på detta är Kodaks aktievärde som tredubblades på bara en dag efter att fotoföretaget lanserat sin egna valuta Kodakcoin. Men trots alla framgångar är det långt ifrån alla som vågar lita på blockkedjeekonomin.

I veckan kom rapporter från Kina som tyder på att landet kan vara på väg att förbjuda brytningen av valutorna – vilket skulle påverka marknaden då landet är världens största brytare av kryptovalutor när det kommer till processorkraft.

Enligt ett dokument som läckt ut ska förbudet vara ett sätt för politikerna att förhindra en alltför spekulativ handel och för att förhindra slöseri med resurser.

Läs också: Chattappen Telegram hakar på kryptovågen med egen valuta

Även politiker i Sydkorea har visat oro för kryptovalutornas popularitet bland allmänheten. Enligt Reuters ska polis och skattemyndigheter i veckan ha utfört flera räder mot olika handelsplatser för kryptovalutor, och landets justitieminister Park Sang-Ki ska vara i färd med ett nytt lagförslag som helt vill förbjuda handeln.

”Handeln med virtuella mynt kommer med ett rejält pris i Sydkorea och det finns ett flockbeteende som visar hur stor efterfrågan det finns. Vissa ämbetsmän vill ha starkare och starkare reglering eftersom de enbart ser fler (investerare, reds anm.) hoppa in, inte ut”, säger Park Sang-Ki till Reuters.

På andra sidan av Stilla havet har även amerikanska politiker börjat oroa sig för riskerna med en allt för oreglerad handel. En oro som ska ha fått senaten att kalla in finansregulatorer på förhör där de ska se över alla tänkbara risker, det rapporterar Reuters.

Läs också: Bitcoin-året 2017: Kursen sköt i höjden men när spricker bubblan?

Med största sannolikhet kommer debatten om riskerna med kryptovalutor sprida sig till fler länder i takt med att priset på de digitala mynten stiger, eller sjunker. En som dock redan nu säger sig veta hur allt det här ska sluta är finansmannen Warren Buffet som nyligen vädrade sina åsikter till CNBC.

”När det kommer till kryptovalutor, rent generellt, kan jag med nästintill säkerhet säga att de kommer få ett olyckligt slut”, säger Buffet i en intervjun.