CGI haffar nytt storavtal

CGI har tagit hem en upphandling med Polismyndigheten, som har valt konsultjättens hr-lösning Heroma. Idag arbetar 30 000 människor inom polisen och personalplaneringen är en central funktion för myndighetens arbete. Avtalet löper på tio år med möjlighet till fem års förlängning. Ordervärdet uppskattas till cirka 265 miljoner kronor för hela avtalsperioden.

Heroma ansågs i upphandlingen vara den lösning som bäst svarade mot myndigheternas ställda krav på kapacitet, flexibilitet och säkerhet. Upphandlingen har genomförts av Polismyndigheten tillsammans med Åklagarmyndigheten och Ekobrottsmyndigheten.

– Vi är väldigt glada över att Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten valt att satsa på Heroma. Detta är system som är centrala i myndigheternas verksamhet och som ska leva mycket länge – minst tio år – och det är viktigt att inte bara de tekniska lösningarna uppfyller alla krav, utan även att de känner sig trygga med att leverantören har ett långsiktigt perspektiv på sitt åtagande. Därför känns det förtroende som myndigheterna visar oss som särskilt hedrande, säger Pär Fors, Sverigechef på CGI.

Orango köper Itero

Det rör på sig i affärssystemkonsultvärlden. I slutet av förra året köptes Istone upp av danska Columbus. Nu är det dags för nästa förvärv när Orango köper Itero, med 37 medarbetare och me verksamhet i Göteborg och Stockholm. Enligt Orango blir man genom köpet Sveriges största NAV-partner med mer än 80 NAV-konsulter och en geografisk spridning på fyra orter.

Läs också: Storstädning väntar på IBM – 30 000 kan bli berörda

– Vi är väldigt glada att Itero vill bli en del av Orango. Tillsammans skapar vi Sveriges ledande NAV-partner och tillsammans har vi en storlek som gör att vi kan fortsätta att investera i att bli en komplett Dynamics-partner för våra kunder. Med detta förvärv, som är helt i linje med Orangos långsiktiga strategi, har vi 130 kompetenta Microsoftkonsulter med kontor i Skåne, Göteborg och Stockholm, säger Orangos vd Ronny Roos.

– Orango och Itero passar väl ihop kulturellt och kompletterar varandra såväl geografiskt som kompetensmässigt. Vår bransch genomgår en förändring som kräver större partners för att säkra investeringar i nya teknologier och produkter. Orango har de finansiella muskler som krävs för att säkra en fortsatt framgång, inte bara för Iteros produkter och lösningar, utan också för våra kunder och medarbetare, säger Iteros vd Nate Hannibal.

Office köper i Halland

Office Sverige, som under 2015 gick från att vara en medlemsägd kedja till en samägd koncern, gör nu ytterligare ett förvärv, i Connect Systems. Inte minst innebär det Office kompetens inom telefoni stärks när Connects grundare Danijel Jovanovic och Johan Kulhanek ansluter sig.

– Jag är övertygad om att affären kommer att gynna såväl Connects kunder som Offices kunder. Inom Connect finns ett stort kunnande inom telefoni och genom förvärvet får vi också möjlighet att leverera smarta fordonslösningar, såsom elektroniska körjournaler, som kompletterar vårt it-erbjudande. Vi välkomnar Daniel och Johan med varm hand till Office, säger Anders Johansson, som är Offices vd i Halmstad

– Vi ser fram emot att bli en del av Office, vi delar våra värderingar, vi vet vikten av att ge våra kunder bästa tänkbara service och vi kan utveckla våra kunder med en bredare portfölj inom it och dokumentlösningar. Vi förstärker vår strategi som helhetsleverantör, säger Danijel Jovanovic, vd på Connects Systems.

Koneo Skellefteå byter kedja

Vi skrev nyligen om att tio Koneobolag hoppar av och drar igång Gibon. Nu har ytterligare ett Koneobolag lämnat kedjan. Den här gången är det Koneo Skellefteå, som har valt att byta kedja och istället ansluta sig till Office IT-Partner, som därmed stärker sin representation i Norrland.

– Tillväxtresan fortsätter och Norrland är viktigt för oss. Vår målsättning är tydlig, vi vill ha så bra geografisk täckning som möjligt. Att finnas nära våra kunder och skapa långsiktiga relationer och strategiska samarbeten är viktiga framgångsfaktorerna för Office IT-Partner. Vi är mycket glada att vi nu kan erbjuda våra tjänster till ännu fler kunder i Norrland, säger Lotta Widorson Lassfolk, vd för Office IT-Partner Sverige.

– Vi har stora ambitioner att växa i regionen och jag är övertygad om att Office IT-Partner ger oss bästa förutsättningarna framåt. Det är en framåtlutad kedja med tydliga mål och ett starkt varumärke samtidigt som vi bibehåller lokalt ägande och vår närhet till kunden. Office IT-Partner står för engagemang, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vilket stämmer väl in på vår verksamhet, säger Peder Gustavsson, numera vd på Office IT-Partner Skellefteå.

Läs också: Därför går Tele2 och Com Hem ihop – ”ökar pressen på Telia”

Office IT-Partner Skellefteå är idag 17 anställda och omsatte 30 miljoner kronor föregående verksamhetsår. I och med bytet planerar man nu för fortsatt tillväxt med målsättningen 35 miljoner kronor under 2018. Etableringen i Skellefteå innebär att Office IT-Partner nu är represenerat på 32 orter runt om i Sverige.

Knowit blickar norrut

Konsultbolaget Knowits affärsområde Knowit Experience samlar nu ett 20-tal specialister inom strategi, design och webbutveckling i ett eget bolag med fokus på kunder i norra Sverige. Det nya bolaget ska främst fokusera på både befintliga kunder som SCA, Sveaskog och LKAB, men givetvis även nya samarbeten.

– Genom ytterligare ett Knowitbolag på våra befintliga Norrlandsorter, Sundsvall, Umeå och Luleå, skapar vi större flexibilitet och närhet till kunderna, säger Joakim Jormelin, som kommer att vara vd på Knowit Experience Norrland.

Digitalbyrån Knowit Experience finns nu på 14 orter i Norden och har cirka 550 specialister.

AJ för Sigma

Konsultbolaget Sigma IT Consulting ska hjälpa kontorsspecialisten AJ Produkter med dess digitala satsning. Sigma ska leverera en ny e-handelslösning baserad på Episerver. Målet med den nya webbplattformen är att skapa en bättre kundupplevelse, samt effektivisera det interna webbarbetet i de 19 länder där AJ Produkter finns representerat.

– Vi är oerhört glada och stolta att vara en del av AJ Produkters nya e-handelssatsning. Vårt fokus är att hjälpa våra kunder skapa en första klassens kundupplevelse och kunna agera på besökarens beteende utifrån ett omnichannel-perspektiv, säger Carl Magnus Svensson, affärsansvarig på Sigma IT Consulting.

Clavister säkrar världsherravälde

Svenska säkerhetsbolaget Clavister har fått en beställning på en sdn/nfv-säkerhetslösning från en större afrikansk teleoperatör. Eftersom bolaget tidigare har fått liknande ordrar från operatörer i Amerika, Asien, Europa innebär den afrikanska affären att Clavister nu är etablerat på samtliga stora kontinenter.

– Det här är en mycket spännande situation för företaget och för våra nätverkslösningar för mobiloperatörer över hela världen. Att vi gör bra affärer över alla kontinenter och med snabb tillväxt av installationer, är verkligen ett bevis på vår innovation och förmåga att leverera, säger vd och koncernchef John Vestberg.