Tjänsten som släpps nu är en gratis Androidapp som riktar sig mot mindre företag, men det här är bara början. Whatsapps ambition är att tjäna pengar genom att få stora företag att betala för att använda deras avancerade kommunikationsverktyg.

Först ut är USA, Storbritannien, Italien, Indonesien och Mexico, men under de kommande veckorna ska appen rullas ut över hela världen.

”Whatsapp byggdes för människor och nu vill vi förbättra företagsupplevelsen” skriver Facebook-ägda Whatsapp i sin blogg.

Läs också: Så ska Whatsapp ta betalt och börja tjäna pengar

Den nya appen ska göra det enklare för företag att kommunicera med kunder, och på samma sätt ska dagens 1,3 miljarder användare enklare kunna chatta med verksamheter.

Företagsappen innehåller funktioner som företagsprofil – där företagen ska kunna fylla i information som beskrivning av företaget, e-postadress och webbplats. Ett meddelandeverktyg ska kunna ge snabba svar på vanliga frågor, och automatiska hälsnings- och frånvaromeddelanden. Vidare finns det bland annat ett statistikverktyg och en webbapplikation i den här tjänsten.