Nyligen kunde vi rapportera om en buggjägare som belönades med 884 000 kronor av Google efter att ha hittat två buggar i Pixel-telefonerna, och Google verkar inte vara ensamma om att betala bra för upptäckta problem.

Enligt en färsk undersökning från HackerOne tjänar nämligen buggjägare betydligt mer än utvecklare i samma land. Det skriver BleepingComputer.

Läs också: Ökänd Android-trojan såld på hackerforum – nu kan angreppen bli fler

Enligt undersökningen drar till exempel svenska buggjägare in 2,2 gånger så mycket i månaden som en genomsnittlig utvecklare, och i Indien får de hela 16 gånger mer i lönekuvertet.

Naturligtvis bör man ta undersökningen med en nypa salt, då buggjägare faktiskt måste hitta sårbarheter för att få in några pengar på kontot samtidigt som utvecklare oftast har ett fast jobb att gå till.

Utöver information om lönen innehöll undersökningen även en hel del annan information om jobbet som buggjägare. Bland annat att 70 procent av de 1700 tillfrågade föredrog att jaga sårbarheter på hemsidor framför alla andra tjänster/plattformar, och 37 procent uppgav att jakten enbart var en hobby som de bedrev vid sidan av sitt vanliga jobb.

Läs också: Uber betalade hackare för att mörka dataintrång mot 57 miljoner kunder

När det kommer till utbildning svarade 58 procent att de utbildat sig själva inom området.