Storinvesteringarna i svenska datacenter fortsätter att ticka på. Nu är det nederländska datacenterföretaget Interxion som fortsätter att satsa på den svenska marknaden. Bolaget meddelar nämligen idag att man ska bygga nytt eller bygga ut på sex olika platser i Europa.

I Stockholm blir det inga nya datacenter, men däremot satsas det stort på utbyggnad. Interxions anläggning i Kista ska byggas ut i två faser.

Läs också: 7 tips för att modernisera gamla system

I år blir det 400 extra kvadratmeter, och under 2019 tillkommer ytterligare 800 kvadratmeter. De nya delarna ska, liksom bolagets övriga datacenter i Norden, drivas med 100 procent grön el.

Den totala investeringskostnaden för den nya utbyggnaden i Kista beräknas ligga på 18 miljoner euro, vilket motsvarar 177 miljoner kronor. När utbyggnaden är helt genomförd kommer Interxions fem datacenter i Stockholm att ha en samlad yta på 7 300 kvadratmeter.

Enligt datacenterbolaget är det en ökad efterfrågan från svenska systemintegratörer som ligger bakom beslutet att bygga ut. Detta eftersom deras kunder i allt högre grad vill gå över till molnet. Interxion konstaterar att bolagets datacenter har direkt access till alla de stora molntjänstleverantörerna.

Läs också: Datacenter-feber hos jättarna – nu öppnar Apple också plånboken

– Den digitala transformationen kombinerat med att verksamheter flyttar till molnet skapar ett enormt tryck på både företag, offentliga organisationer och deras partners att hitta säkra, flexibla och framtidssäkrade it-lösningar. Detta driver på efterfrågan av våra tjänster och därför känns det mycket bra att vi nu fortsätter bygga ut i Sverige, säger Interxions Sverige-vd Peder Bank i ett pressmeddelande.