I stället för att ta bilen till ett köpcentrum klickar många amerikaner i stället in sig på nätets stora köpcentrum Amazon. E-handelsjätten har etablerat sig inte bara som försäljare utan också som e-handelsplattform och enligt amerikanska e-handelsanalysföretaget One Click Retail gick 44 procent av all onlineförsäljning i USA förra året via Amazon.

Och det handlar inte bara om att små aktörer vill få tillgång till Amazons ekosystem – även företag som Ikea säljer via Amazon. Ännu är Amazon inte på plats i Sverige men ryktena om att det är på gång snurrar för fullt.

Läs också: Åhléns bygger om it-systemen för att möta e-handeln – sneglar mot Amazon

Jonas Arnberg, vd på HUI Research, sa nyligen till CS att han tycker att svenska företag ska sätta sig in i vad det innebär att finnas på de nya typer av plattformar som de utländska aktörerna erbjuder och åtminstone våga testa med delar av sitt sortiment.

Han konstaterar också att majoriteten av alla i USA som ska handla på nätet börjar sin köpresa på Amazon.

– Så finns du inte där riskerar du att gå miste om en stor mängd potentiella kunder, säger han.

– Och i stället för att lägga 12 procent av dina intäkter på hyra kan du kanske lägga det på kommission hos Amazon i stället för att satsa på en egen hemsida.

One Click Retail konstaterar att den enkla delen är att få in sina produkter på Amazon – det är svårare att få dem att synas. Därför har de gjort en checklista på vad man bör tänka på när man listat en produkt på Amazon.

Läs också: Nu är Amazons Jeff Bezos världens rikaste person genom tiderna

Här är några av deras råd: Se till att bilderna är högupplösta och informationen tydlig och koncis, se till att synas på första sidan i söket genom att köpa sponsrat sök, använd externa kanaler som er egen hemsida och sociala medier för att länka över kunder.

När det gäller prissättningen är den svår att påverka men One Click Retails råd är att försöka komma överens om ett bestämt pris under den period som produkten lanseras för att undvika att priset stiger och avskräcker kunder eller att det faller och slår mot lönsamheten.

Missa inte eventet alla pratar om: Webbdagarna Stockholm 20-21 mars 2018 »