Med Model 3 skulle Tesla ta sig in på massmarknaden. Till en början såg det lovande ut, åtminstone var intresset stort. Till exempel har 400 000 personer reserverat en bil. Men sedan har det varit struligare.

Enligt medieuppgifter hade Tesla bara lyckats tillverka 440 bilar från produktionsstarten i juli fram tills den sista oktober.

Och nu kommer nya uppgifter om att produktionsproblemen fortsätter.

Teslas problem med batteriproduktionen vid företagets Gigafactory i Sparks, Nevada, är värre än vad företaget tidigare medgivit, och kan medföra vidare förseningar för den nya Model 3. Det här uppger ”ett antal nuvarande och tidigare Teslaanställda” för amerikanska nyhetskanalen CNBC.

De här problemen består bland annat i att Tesla behöver göra en del av de här batterierna för hand och låna in personer från leverantören Panasonic för att hjälpa till med den här manuella monteringen.

Läs också: Tesla har påbörjat produktionen av solpaneler

Enligt de personer som CNBC talat med är Tesla fortfarande inte nära att kunna massproducera batterier.

En talesperson för Tesla säger till CNBC: "Innan vi når full produktion, kommer vissa delar av produktionsprocessen att vara mer manuella. Detta är något Elon och [CTO] JB [Straubel] diskuterade i samband med vår Q3-rapport, och det har ingen inverkan på kvaliteten eller säkerheten hos de batterier vi producerar".