Intel har än en gång hamnat i blåsväder på grund av sin hantering av buggarna Spectre och Meltdown. Enligt källor till Wall Street Journal ska chippjätten nämligen ha meddelat kinesiska bolag som Lenovo och Alibaba om sårbarheterna men inte amerikanska myndigheter. Det skriver Engadget.

Läs också: Intel till kunderna: använd inte vår patch mot Spectre och Meltdown

Om uppgifterna stämmer skulle det teoretiskt kunna betyda att kinesiska staten varit medveten om sårbarheterna, som kan användas för att spionera på datoranvändare, före USA – vilket kan ha gett landet ett övertag i cyberkrigföring.

Några bevis för att så har skett finns dock inte och en talesperson för Alibaba säger till Engadget att anklagelserna är ”spekulativa och grundlösa”.

Kontroversen kretsar dock inte enbart kring cyberkrigföring, utan även om användarnas säkerhet då amerikanska myndigheter kunde ha bistått landets techbolag med hjälp för att snabbare täppa igen säkerhetshålen, om de känt till dem tidigare.

Läs också: Linus Torvalds sågar Intels patchar mot Meltdown och Spectre: ”f*cking insane”

Intel har tidigare kritiserats för sin hantering av Spectre och Meltdown, då deras fix fört med sig nya buggar för användaren.