Vad är det egentligen för kompetenser som står högst på önskelistan? Här är några av dem som vår amerikanska systersajt CIO.com listat. 

Vinnande kombo: Ny teknik och affärssinne

Många experter räknar upp en lista på eftersökta kompetenser och erfarenhet på nya teknikområden som maskininlärning, dataanalys, internet of things och blockkedjeteknik. Men de kandidater som verkligen sticker ut är de som inte bara fördjupar sina teknikkunskaper utan också håller koll på det ekonomiska resultatet.

– Utmaningen är inte bara att hitta individer som har kompetensen utan folk som kan koppla ihop punkterna så att det får en inverkan på affärerna, säger Harley Lippman, grundare och vd på rekryteringsföretagen Genesis10.

– Företagen har fokuserat på att greppa sina data och sina disparata, system. Nu ligger fokus på hur data ska utnyttjas för att förbättra affärsbesluten och skapa en konkurrensfördel.

Läs också: Här är it-kompetenserna som är svårast att hitta just nu

Penetrationstestare med ett vetenskapligt sinnelag

Att hitta personer med rätt teknikkompetens är en sak – men att hitta dem som också har en problemlösningsförmåga är en annan. Exempelvis är cybersäkerhetsexperter hett efterfrågade men det är också personer som tänker proaktivt och det gör att det är svårt att hitta riktigt bra penetrationstestare.

– Många testare kan använda verktygen, hitta buggar och rentav utnyttja dem, säger Doug Barbin, chefssäkerhetsanalytiker på Schellman och Co

– Men om du inte översätta det du hittar till ett tydligt uttalande om risk och hot så riskerar rapporterna att bli till oljud som leder till fel åtgärder eller inga åtgärder alls.

Den eviga studenten eller vetenskapsmannen – som alltid letar efter nya utmaningar och nya sätt att göra saker på – det är den typen av mjuk kompetens som inte är så vanlig men värd sin vikt i guld när du hittar dem.

De extremt specialiserade 

En del kompetens är svår att hitta för att det handlar om helt nyskapande teknik där det krävs en kombination av färdigheter och där det kandidaterna är väldigt få.

Här är efterfrågan ofta så hög att det kan leda till säljarens marknad med generösa erbjudanden om lön och förmåner konstaterar Ben Carr, strategichef på Cyberbit.

Han pekar bland annat ut kompetenser som big data-experter som är specialiserade på säkerhet och kryptologer som flest slåss om.

– Kandidaterna kan vara extremt petiga med vilka jobb de vill ha.

Devopsutvecklare och andra agila utvecklare

Behovet av duktiga devops-utvecklare är inte nytt. Men fortfarande är det något som många företag har svårt att hitta.

– Alla personer som är djupt rotade i tech kan följa samma steg för att lyckas med ett projekt eller att lösa ett problem, men en av de svåraste färdigheterna att lära ut är agilitet. Självklart är det viktigt att hitta en person som har kompetens i exempelvis ett programmeringsspråk som Pyton, men i dag är det också avgörande att hitta en person som har den kompetensen men också kan lära, anpassa sig och utvecklas om det behövs andra digitala färdigheter, säger Mathieu Nebra, medgrundare på Open Classrooms.

Läs också: Här är it-kompetenserna som är svårast att hitta just nu

Experter på system avsedda för molnet

I takt med att molntekniken mognar så ökar behovet av it-proffs med kunskap om system som är specifikt avsedda för molnet.

– Det handlar inte bara om att flytta till molnet utan om att förändra processer och organisationer för att dra nytta av just molnets unika egenskaper, säger Joe Beda, cto på Heptio och han pekar särskilt ut en grupp, de som fokuserar på systemens tillförlitlighet så att ingenjörerna kan bygga tjänster och applikationer mer effektivt och pålitligt.

– Många av kandidaterna har börjat i teknikföretag. De som är svårast att få tag i är de som kombinerar det med en lust och med kompetens att anpassa teknikerna till mer traditionell industri.

Tekniker som talar verksamhetens språk

Flera rekryterare pekar på att de har svårigheter att hitta it-proffs som kan tala med personal som inte jobbar på it-avdelningen.

– Det är svårt att hitta kandidater som kan gå in i vilken typ av affärsmiljö som helst och frodas där. Särskilt tydligt är det när det gäller it-säkerhet och devops-roller där affärskulturen är viktig för att utvecklas i yrket, säger Elisha Thompson, rekryteringsansvarig för Philadelphia i Addison Group.