Fiat Chrysler har sedan tidigare levererat 100 Chysler Pacifica för ändamålet 2016 och ytterligare 500 förra året. Nu rör det sig enligt företagen om "tusentals" bilar. Det rapporterar Reuters.

Läs också: Uber tänker köpa 24 000 självkörande bilar av Volvo

– Vårt partnerskap med Waymo fortsätter att växa och stärkas, det här är det senaste beviset på vår tro på den här tekniken, säger Fiat Chryslers vd Sergio Marchionne i ett uttalande.

Waymo har kommit längst med testerna av sina förarlösa bilar i Phoenix, Arizona, och det är där som företaget planerar att starta en taxitjänst utan taxichaufförer senare i år. Arizona saknar helt regleringar för datorstyrda bilar.

Men det är inte den enda platsen bilarna testas på. Förra veckan startades tester i Atlanta, vilket gör antalet städer där tester pågår till 25, enligt Reuters.

Läs också: Uber tänker köpa 24 000 självkörande bilar av Volvo

Avtalet mellan Waymo och Fiat Chrysler är det senaste i en sorts kapplöpning i tech- och bilindustrin om vem som blir först att få genomslag med den förarlösa tekniken. I november tecknade Uber en avsiktsförklaring med Volvo om att köpa upp till 24 000 självkörande bilar mellan 2019 och 2021.