SAP får betala 2,4 miljarder dollar, motsvarande nästan 19 miljarder kronor, för Callidus Cloud.

SAP:s vd Bill McDermott säger i ett uttalande att förvärvet förstärker SAP:s position inom kundvård, crm. Callidus Cloud lösningar är skräddarsydda för säljare ”på golvet” och länkar samman säljrelaterad information som pris, incitament och provision till affärssystemen.

Läs mer: Svenska SAP stuvar om i toppen – här är veckans chefer

Därmed ska dataflödet mellan ”fältet” och ekonomiavdelningen löpa smidigare.

– Vi kopplar samman ”back office” med front office” i den här konsumentdrivna tillväxtrevolutionen. Våra kunder är inriktade på att hitta nya sätt att utveckla försäljning, service och marknadsföring. Callidus Cloud passar perfekt till SAPs innovationsstrategi för att omvandla frontkontoret. Samtidigt ger SAP Callidus Cloud den globala skalan så att de kan påskynda sin redan imponerande tillväxt.

SAP har de senaste åren investerat tungt i molntjänster, och kanske börjar detta ge resultat nu. När SAP i dag rapporterar för sitt fjärde kvartal ökade de rörelsevinsten med sex procent till 2,3 miljarder euro.

Läs mer: SAP rustar för GDPR med miljardförvärv

– Jag är väldigt glad över att de nya molnaffärerna ökade med 31 procent under fjärde kvartalet, sa Bill McDermott, under ett konferenssamtal, skriver nyhetsbyrån Reuters.