Virtualiseringsleverantören VMware var kronan i juvelen när Dell köpte EMC för snart tre år sedan. Men nu uppger amerikanska nyhetskanalen CNBC att Dell överväger en försäljning till just VMware och de hänvisar till ”insatta källor”.

Läs mer: Därför överger Michael Dell aldrig sin baby – pc:n

Det här skulle innebära att Dell åter blir ett börsföretag, utan att behöva gå igenom den formella noteringsprocessen, och det skulle sannolikt också bli den största affären i it-historien.

Drivkrafter för en sådan här affär skulle kunna vara att ge de investerare som backat Dell sedan de köptes ut från börsen 2013 ett sätt att tjäna pengar på affären, och det skulle också kunna innebära att Dell kan betala tillbaka av på sina skulder, skriver CNBC.

CNBCs källor uppger dock att Dell inte bestämt vilken väg de ska ta framåt, och att de överväger flera olika alternativ, däribland en egen börsnotering.

Läs mer: Dell-topparna övertygade: "Tror innerligt på hybridmolnet"

I dag ägs Dell av grundaren Michael Dell och investmentbolag Silver Lake. När de köpte ut sig från börsen 2013 kostade det 24,4 miljarder dollar. Därefter har Dell förvärvat VMwares ägare EMC för 67 miljarder dollar – en affär som fortfarande är den största i it-historien.